Food & Drink|14.10.2019 17:15

Απλά και Διαφορετικά: 20 συνταγές που λένε «Εύγε… στη διαφορετικότητα»

Newsroom

Πόσοι από εμάς έχουμε βρεθεί στη θέση να διαβάζουμε μια συνταγή, να βλέπουμε τη φωτογραφία του τελικού αποτελέσματος, αλλά να μας δυσκολεύει η εκτέλεσή της; Ο Γιώργος Ευγενειάδης, ο οποίος σπούδασε Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων για να ασχοληθεί στη συνέχεια με τη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση, δουλεύοντας με άτομα από όλα το φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, διάσπαση προσοχής ή υπερκινητικότητα, καθώς και με την Κατάρτιση Ενηλίκων, είχε ποστάρει ουλ ολίγες συνταγές στην ιστοσελίδα του, λέγοντας «Εύγε … στη Διαφορετικότητα» και προβάλλοντας μια άλλη πλευρά της, πριν γράψει αυτό το βιβλίο που δείχνει, με πολύ άμεσο τρόπο, ότι όλοι μπορούν μαγειρέψουν.

Πράγματι, τις είκοσι εύκολα κατανοητές συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής του «Απλά και Διαφορετικά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο σε εικονογράφηση της εικαστικού Δέσποινας Παπαχριστούδη, μπορούν να τις εκτελέσουν μικροί και μεγάλοι. Δεν θα χρειαστούν ζυγαριά. Ακολουθώντας τα βήματα του βιβλίου, για το οποίο ο συγγραφέας άντλησε έμπνευση από τους μαθητές του, θα φτιάξουν χωρίς να δυσκολευτούν και, το κυριότερο, χωρίς στρεσαριστούν, από ένα αρωματικό κέικ μανταρινιού με μαύρη σοκολάτα, μια αλμυρή πάστα φλόρα τυριού κι ένα τραγανό κροκ μαντάμ μέχρι μια τούρτα παγωτού με πραλίνα αμυγδάλου, ένα γεμιστό ρολό σπανάκι ή ένα αλμυρό cheesecake. 

Πάρτε μια ιδέα για τον τρόπο που λειτουργεί το βιβλίο διαβάζοντας, και δοκιμάζοντας, τη συνταγή για μπράουνις:

βιβλίο μαγειρικήςσυνταγές