Food & Drink|15.10.2019 16:00

Ένας «Gigifioggos» που αγαπάει το κρασί

Newsroom

Το νέο σκηνικό που σε τοποθετεί στο Παρίσι, την περίοδο του Μεσοπολέμου, με σκούρα χρώματα, βελούδινες λεπτομέρειες, έντονο ξύλο, vintage πίνακες και βαριούς πολυελέους έχει γίνει η αφετηρία για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στις αμπελουργικές ζώνες του κόσμου και να γνωρίσουν τις συναρπαστικές γηγενείς ποικιλίες, υπό τον ήχο ρετρό τραγουδιών.

Ο φινετσάτος Gigifioggos του Τάκη Ζαχαρόπουλου, στο Περιστέρι, δεν είναι ένα ακόμα συνηθισμένο wine bar. Ο οινικός κατάλογος φέρνει φρέσκο αέρα, τολμώντας μια συλλογή εβδομήντα έξι ετικετών, από δεκαέξι επιλεγμένους οινικούς σταθμούς. Ξεφυλλίζουμε με προσοχή τη wine λίστα, την οποία υπογράφει ο έμπειρος sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος και είναι πραγματική πρόκληση. Μικροί και μεγάλοι παραγωγοί, τοπικές γνωστές και άγνωστες ποικιλίες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τη Γαλλία, την Ιταλία, μέχρι το Λίβανο, την Αφρική, την Αργεντινή και τη Χιλή, περιμένουν να ανοιχτούν για να τις ανακαλύψουμε.

Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν Κρήτη με τον Λύχνο του Ντουράκη, Πορτογαλία με το Pink Elephant και Καλιφόρνια με το Hess Select. Αν θέλετε να συνεχίσετε τις οινικές πτήσεις με γαστρονομικά ντουέτα, πολύ καλές περιπτώσεις είναι το γερμανικό Riesling με τα φρέσκα νιόκι με τρούφα και οι τραγανές γαρίδες με το Chenin Blanc της Νότιας Αφρικής. Γενικά η κουζίνα, που επιμελείται η Αριστέα Βλάχου, είναι νόστιμη και φιλική προς το κρασί. Ό,τι και αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι θα βιώσετε μια νέα πολιτισμική οινική εμπειρία.

Gigifioggos Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλ. 6977655507

Από την Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Πηγή: eatme Οκτωβρίου. Το eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής

κρασίwine bar