Κάρι: Σε σκόνη ή πάστα; Μπορούμε να τα ανταλλάξουμε στο μαγείρεμα;
Βαγγέλης ΔρίσκαςΣκόνη κάρι είναι το μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται κυρίως σε πιάτα της ινδικής κουζίνας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή, υπάρχουν μόνο βαθμίδες έντασης σε αρώματα και αψάδα. Η βάση του μείγματος είναι ο κουρκουμάς, το κόλιαντρο, το τζίντζερ, το κίμινο, η πάπρικα. Ανάλογα με το είδος της πάπρικας, έχουμε απαλό, μέτριο ή καυτερό κάρι. Σε πολύ μικρή ποσότητα δίνει γεύση και άρωμα ακόμα και στα δικά μας φαγητά, όπως μπιφτέκια κοτόπουλου ή σε μαρινάδες για κοτόπουλο και θαλασσινά. Τολμήστε να το δοκιμάσετε σε μικρή ποσότητα και θα διαπιστώσετε ότι αναβαθμίζει τις γεύσεις.
Η πάστα κάρι είναι υγρό μείγμα από αρωματικά και λαχανικά και μπορεί να περιέχει και ξηρούς καρπούς. Βασικό υλικό στις ασιατικές κουζίνες, κυρίως της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας. Η βάση του είναι σκόρδο, πιπεριές, τζίντζερ, λάιμ, λέμονγκρας, κόλιαντρο, λάδι και, ανάλογα με το είδος της πιπεριάς ή τα έξτρα υλικά, όπως κουρκουμάς και πάπρικα, έχουμε την πράσινη (για κοτόπουλο), την κίτρινη (για θαλασσινά και λαχανικά) και την κόκκινη (για μοσχαράκι) πάστα κάρι. Η πάστα κάρι είναι πάντα καυτερή. Συνήθως προσθέτουμε και λίγη κρέμα ή γάλα καρύδας για να ισορροπήσουμε τη γεύση.
Πηγή: eatme. To eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Φωτιά στη Motor Oil: Καλύτερη η εικόνα – Στο νοσοκομείο 3 εγκαυματίες – Σοκαριστικά βίντεο με τις φλόγες να τυλίγουν εγκαταστάσεις
- Αίτηση διαζυγίου καταθέτει ο Λύτρας μετά την αποφυλάκισή του
- Πώς εξηγούνται οι σεισμοί στο Θριάσιο: «Υπεύθυνο» το ενεργό ρήγμα της Φυλής, λέει ο Παπαδόπουλος
- Ο πραγματικός λόγος που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ευχήθηκε στον αδερφό του πρίγκιπα Χάρι