Food & Drink | 19.11.2019 18:59

Ένας παππούς ιεραπόστολος, ένα wine bar και μια βραδιά με γεύση Μαδαγασκάρης

Άντζελα Σταματιάδου

Δεν είναι περίεργο που ενάμιση χρόνο αφότου άνοιξε στο Θησείο, το ζεστό οινο-φιλικό στέκι ονόματι Caravin αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από οινο-γευστικά θεματικά ταξίδια. Το περίεργο είναι ότι ο πρώτος του προορισμός είναι η Μαδαγασκάρη, μια χώρα χωρίς παράδοση στο κρασί. Η ιδιοκτήτρια και σομελιέ του wine bar της οδού Ακάμαντος Άννα Χρισκιώτη λειτούργησε με γνώμονα το συναίσθημα και διοργάνωσε αυτό το πρώτο αφιέρωμα, με αφορμή την σχέση του εκλιπόντος παππού της, του ιερέα Βασίλειου Γαλατόπουλου, με το νησί στο νησί στα νοτιοανατολικά της Αφρικής  – υπήρξε μέλος της εκεί Ελληνικής Ιεραποστολής τη δεκαετία του 1960. Η ίδια τον περιγράφει ως «άνθρωπο ανήσυχο, με πνεύμα ελεύθερο και τολμηρό, ανθρωπιστή, με βαθιά φιλοσοφική άποψη για τη ζωή, με τις παρέες, τα γλέντια και ένα ποτήρι κρασί να συντροφεύει πάντα τις συζητήσεις του». «Να 'το το κρασί», συμπληρώνει, «αθόρυβος πρωταγωνιστής στις στιγμές των ανθρώπων».

H Άννα Χρισκιώτη αφιερώνει το πρώτο οινικό ταξίδι στη μνήμη του παππού της

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 3/11 στις 20:30, Μαλαγάσιοι από την Ένωση Φίλων της Μαδαγασκάρης θα βρεθούν στο Caravin για να μαγειρέψουν, να παίξουν μουσική και να συστήσουν στους παρευρισκόμενους το νησί τους, τόπο συνάντησης της ευρωπαϊκής, ινδονησιακής και αφρικανικής κουλτούρας. Το κόστος συμμετοχής στο πρώτο αυτό ταξίδι με ορμητήριο το Θησείο είναι € 25 το άτομο και περιλαμβάνει ένα ποτήρι (γαλλικό) κρασί.

Θα επιλέξετε μεταξύ ενός λευκού του Chateau Lande de Bertin (Sauvignon Blanc-Semillon) και ενός κόκκινου του Chateau Des Trois Tours (Merlot-Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc), αμφότερα από το Μπορντό. Χάρη στο ειδικό για την ημέρα μενού θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε sambosa Madagascar (πιτάκια από ρυζάλευρο, γεμιστά με κιμά, πατάτα, μυρωδικά και κάρι), eletr' akoho au coco pane (φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε γάλα καρύδας και παναρισμένες σε panko) και σαλάτα achard με λάχανο, καρότο, φρέσκα φασολάκια και μυρωδικά.

Tη συνέχεια θα γράψουν malagasy romazava, μια παραδοσιακή συνταγή με μοσχάρι οσομπούκο μαγειρεμένο με χόρτα της Μαδαγασκάρης και angivy (μικρά αφρικάνικα μελιτζανάκια), αλλά και φιλέτο ψαριού με λαχανικά, κάρυ και γάλα καρύδας. Το φαγητό σας θα κλείσει ένα γλυκό του δρόμου του νησιού, που λέγεται Κoba, με μπανάνα, ρυζάλευρο και καραμελωμένα φυστίκια, το οποίο ψήνεται σε φύλλο μπανάνας και συνοδεύεται από παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας.

Caravin Wine Bar Ακάμαντος 11, Θησείο. Κρατήσεις: 2114003962

αφιέρωμαΜαδαγασκάρηwine bar