Food & Drink|18.11.2019 11:00

Αποξηραμένα μανιτάρια: Πώς τα προετοιμάζουμε για μαγείρεμα

Βαγγέλης Δρίσκας

Τα αποξηραμένα μανιτάρια μπορείτε να τα προσθέσετε σε σάλτσες για ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος ή ντομάτα, σε μαγειρευτά κατσαρόλας, αλλά και σε κάθε σάλτσα που ετοιμάζετε με φρέσκα μανιτάρια. Θα εκπλαγείτε από την πλούσια γεύση που θα προκύψει από αυτό το πάντρεμα. Δείτε παρακάτω πώς να τα προετοιμάσετε:

Μανιτάρια κομμένα σε φέτες

  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια από τυχόν ξένα σώματα ή σκουπιδάκια.
  2. Βάλτε τα σε ένα μπολ σε λίγο κρύο νερό.
  3. Ρίξτε αρκετό βραστό νερό μέχρι να τα καλύψετε τελείως. Αφήστε τα για 30 λεπτά τουλάχιστον να μουλιάσουν στο ζεστό νερό.
  4. Στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι και κρατήστε το νερό τους που έχει όλη τη γεύση για να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα.

Σκόνη μανιταριών

Η σκόνη από αποξηραμένα μανιτάρια είναι ένας ωραίος τρόπος για να ενισχύσετε γευστικά τα μαγειρέματά σας. Προσθέστε λίγη σκόνη μανιταριών σε σάλτσες ντομάτας ή κιμά για ζυμαρικά, στο κοκκινιστό κρέας, ή πασπαλίστε το κοτόπουλο που προορίζεται για ψήσιμο. Για να την ετοιμάσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Σκουπίστε με ένα πινέλο τα μανιτάρια.
  2. Βάλτε τα στον κάδο του πολυκόπτη.
  3. Πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Πηγή: eatme Νοεμβρίου. To eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

συμβουλέςμανιτάρια