5 υπέροχα ζεστά ροφήματα για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Βαγγέλης ΔρίσκαςΚαφές με σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας και βάφλες
Για 2 ροφήματα
- 4 εσπρέσο
- 2 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας
- 2 κουτ. σούπας σιρόπι καραμέλας
- 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2 μικρές βάφλες καραμέλας
Ρίξτε πρώτα από 1 κουταλιά σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας σε κάθε φλιτζάνι. Μετά ρίξτε από 2 εσπρέσο σε κάθε φλιτζάνι. Μοιράστε με το κορνέ τη σαντιγί στα φλιτζάνια και γαρνίρετε με το σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας που περίσσεψε και με τις βάφλες ψιλοκομμένες.
Καφές με μπισκότα, καρύδια και τζίντζερ
Για 2 ροφήματα
- 4 εσπρέσο
- 4 κουτ. γλυκού μέλι
- 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 4 μπισκότα digestive
- 50 γρ. καρύδια
- λίγο τζίντζερ σκόνη
Βάλτε σε κάθε φλιτζάνι από 2 εσπρέσο και 2 κουταλάκια μέλι. Προσθέστε ελάχιστο τζίντζερ σκόνη σε κάθε φλιτζάνι και ανακατέψτε. Μοιράστε τη σαντιγί στα φλιτζάνια και πασπαλίστε με τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια.
Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά
Για 4 ροφήματα
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 σπόροι καρδάμωμο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 τριμμένα γαρίφαλα
Βάλτε το γάλα με τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση. Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά. Περάστε το από ένα λεπτό σουρωτήρι και ξαναζεστάνετέ το.
Ρίξτε στο ζεστό γάλα τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Αρωματικό τσάι με ιβίσκο και τριαντάφυλλα
- Για 4 ροφήματα
- 4 κουτ. γλυκού πράσινο τσάι
- 2 κουτ. σούπας αποξηραμένα πέταλα ιβίσκου
- 1 κουτ. σούπας αποξηραμένα μικρά αρωματικά τριανταφυλλάκια
- 3-4 σποράκια καρδάμωμου σπασμένα
- ζάχαρη ή μέλι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Βράστε 1 λίτρο νερό και ρίξτε το στην τσαγιέρα ή σε μια πυρίμαχη κανάτα μαζί με το τσάι. Προσθέστε τον ιβίσκο, τα τριανταφυλλάκια και το καρδάμωμο. Αφήστε τα για 3 λεπτά, σουρώστε και σερβίρετε. Προσθέστε ζάχαρη ή μέλι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Τσάι latte
Για 4 ροφήματα
- 2 κουτ. γλυκού μαύρο τσάι ή 2 φακελάκια τσάι
- 500 ml νερό
- 500 ml γάλα αμυγδάλου
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
- 4 σποράκια καρδάμωμου
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 ξύλο κανέλας
- 4 κουτ. σούπας καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα αμυγδάλου με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και αφήστε το να ζεσταθεί για να διαλυθεί η ζάχαρη. Πριν πάρει βράση, κατεβάστε το από την εστία και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά για να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
Ετοιμάστε το τσάι με 500 ml νερό. Στραγγίστε το γάλα και το τσάι και ενώστε τα σε μια κανάτα. Ανακατέψτε τα και σερβίρετε τα ροφήματα.
φωτογραφίες: iStock/Ideal Image
Aπό το eatme Δεκεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
- Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
- Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό