Food & Drink|04.12.2018 18:14

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και τύφλα να 'χει το κοκκινιστό κρέας!

Newsroom

Νοστιμιά καλά κρυμμένη που θα βρείτε σε τρία υπέροχα πιάτα τα οποία θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο το κρέας, μετατρέποντας τις αρτύσιμες γεύσεις σε νηστίσιμες απολαύσεις. Μετά το σπανακόρυζο της μαμάς και τα παραδοσιακά ντολμαδάκια, ολοκληρώνουμε την τριλογία των νηστίσιμων συνταγών με χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι! 

Υλικά

  • 1 φρέσκο ή κατεψυγμένο  χταπόδι του ενός κιλού
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Το χταπόδι θα συρρικνωθεί. Αφαιρείτε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το χταπόδι, την κονσέρβα, τον τοματοπελτέ, τη δάφνη, το νερό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και επιπλέον νερό και αφήνετε να βράσουν για περίπου 12 λεπτά.
συνταγέςTV Έθνος