Food & Drink|02.02.2020 07:48

Ο γύρος της Ασίας με ένα σουβλάκι κοτόπουλο: 4 συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν

Βαγγέλης Δρίσκας

Ταντούρι, σατάι, τεριγιάκι είναι όροι από τις ασιατικές κουζίνες, που ξεχειλίζουν από αρώματα και νοστιμιά. Με τις ίδιες λέξεις περιγράφονται τόσο η μαρινάδα και η σάλτσα όσο και το τελικό πιάτο που φτιάχνεται με κάθε είδος κρέατος. Εμείς διαλέξαμε το κοτόπουλο, που είναι αγαπητό σε όλους και μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, για να δοκιμάσουμε αυτές τις ξεχωριστές γεύσεις που θα μας ταξιδέψουν στην Ασία. Σας δίνουμε τις πιο αντιπροσωπευτικές συνταγές για ταντούρι από την Ινδία, σατάι από την Ινδονησία, τεριγιάκι και γιακιτόρι από την Ιαπωνία. Θα γίνουν τα αγαπημένα σας με την πρώτη μπουκιά.

Σουβλάκι κοτόπουλου σατάι

Σουβλάκι κοτόπουλου γιακιτόρι

Σουβλάκι κοτόπουλου ταντούρι

Σουβλάκι κοτόπουλου τεριγιάκι

φωτογραφίες: iStock/Ideal Image

Πηγή: eatme Ιανουαρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.

ασιατική κουζίνασουβλάκικοτόπουλο