Αυτό το Σάββατο μη χάσετε το καινούργιο τεύχος του eatme!
NewsroomΜαγειρεύουμε Λαχταριστές συνταγές για τη Σαρακοστή: Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου, Τηγανητά μύδια με σκορδάτο πουρέ πατάτας, Καλαμαράκια με σάλτσα πάπρικας, Ριζότο με θαλασσινά, Σπαγγέτι με γαρίδες και μύδια, Πατατοσαλάτα με χταπόδι, Μύδια με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι, Φάβα με τσιπς τορτίγιας, Τηγανητές σουπιές με σάλτσα ελιάς.
Σας ετοιμάσαμε ένα Αφιέρωμα στον Μπακαλιάρο. Μαθαίνουμε πώς τον ξαρμυρίζουμε και σας προτείνουμε υπέροχες συνταγές : Τηγανητό μπακαλιάρο σε χυλό μπίρας, Τραγανά φιλετάκια με σάλτσα ταρτάρ, Κεφτέδες μπακαλιάρου, Κροκέτες με κάππαρη και λεμόνι, Μπακαλιάρο με σάλτσα ντομάτας και πάπρικα, Μπακαλιάρο με φασόλια πλακί αλλά και με ρεβίθια και σπανάκι.
Φτιάχνουμε γλυκά και αλμυρά πιάτα με τα υλικά του μήνα: Ζουμερά Γκρέιπφρουτ, Τραγανές Φρέσκες Αγκινάρες και Φρούτα της Θάλασσας (Αχιβάδες και κυδώνια).
Δοκιμάζουμε το απόλυτο νεοϋορκέζικο Cheesecake και 4 πρωτότυπες παραλλαγές του πιο δημοφιλούς γλυκού του πλανήτη: Cheesecake Τιραμισού, Cheesecake με μπράουνις και βύσσινα, Cheesecake μήλου με τραγανά ψίχουλα, Cheesecake φυστικοβούτυρου με σοκολάτα.
Ταξιδεύουμε στην Βαρκελώνη, με την συναρπαστική αρχιτεκτονική, το φανταστικό φαγητό και το καταπληκτικό κλίμα της όλο το χρόνο.
Στρώνουμε το Κυριακάτικο Τραπέζι με ένα ολοκληρωμένο μενού: Ψητό χαλούμι με σάλτσα πιπεριάς και ντομάτας, Τυρόπιτα κανταΐφι με τρία τυριά, Κεμπάπ κοτόπουλου γιαουρτλού και Τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού.
Γνωρίζουμε τις άγνωστες και δυσεύρετες λευκές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, μαθαίνουμε τα πάντα για το λευκό ρούμι και δοκιμάζουμε Μεθυστικά γλυκά.
Μαθαίνουμε τα πάντα για το ταχίνι, το ελληνικό superfood και δοκιμάζουμε μάφινς με ταχίνι και μπανάνες.
Πόσο σημαντικά είναι τα όσπρια στη διατροφή μας; Πόσο τακτικά πρέπει να τα καταναλώνουμε και με ποιους συνδυασμούς είναι θρεπτικά; Σ’ αυτό το τεύχος σας έχουμε όλες τις απαντήσεις.
Φιλοξενούμε τον δημιουργό του Moby Dick The Musical Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα και τους πρωταγωνιστές της παράστασης Μπάμπη Βελισσάριο, Αιμιλιανό Σταματάκη και Θοδωρή Βουτσικάκο.
Ακόμη:
Τι να μαγειρέψω σήμερα: Ιδέες και λύσεις για το καθημερινό μαγείρεμα, προτάσεις για νόστιμα και υγιεινά πιάτα, προτάσεις για εστιατόρια & ταβέρνες ψαροφαγίας σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη για το 2025 και τα δύο σενάρια για τον ανασχηματισμό: Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό
- Ξεκινά η μετακίνηση προσωπικού στα νοσοκομεία τους πρώτους μήνες του 2025 – Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας
- Διπλωματική αντεπίθεση του Τζολάνι: Πετά την προβιά του τζιχαντιστή και βάζει δυτικό κοστούμι
- Ζεστά ιγκλού, πολύχρωμα σπιτάκια και ένα μεγάλο υπαίθριο τζάκι περιμένουν τον Αϊ-Βασίλη στην Ακρόπολη των Σερρών