Food & Drink|12.03.2020 10:23

Το «σπίτι της Σχεδίας» στρώνει το δικό του νηστίσιμο τραπέζι

Άντζελα Σταματιάδου

Είναι πολλοί εκείνοι που έχουν βάλει το λιθαράκι τους στο εστιατόριο, καφέ και μπαρ που δημιούργησαν οι άνθρωποι του περιοδικού δρόμου Σχεδία με στόχο να ενεργοποιήσουν, να ενδυναμώσουν, να εκπαιδεύσουν και να επανεντάξουν στην αγορά εργασίας συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένας σεφ με μακρόχρονη πορεία στην ελληνική γαστρονομική σκηνή και αμέτρητες σχεδόν διακρίσεις στο ενεργητικό του. O Λευτέρης Λαζάρου είχε ήδη βγει στο δρόμο φορώντας το κόκκινο γιλέκο των πωλητών του περιοδικού πριν ανοίξει στη συμβολή Κολοκοτρώνη και Νικίου το «Σχεδία Home». Στήριξε την προσπάθεια εκπαιδεύοντας και διαμορφώνοντας το μενού μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Υφαντίδη την ομάδα της κουζίνας και συνεχίζει ανάλογα. Πριν από λίγες ημέρες εμπλούτισε το ρεπερτόριο της κουζίνας με μια σειρά από νηστίσιμα πιάτα.

Γαρίδες με πουρέ γλυκοπατάτας

Για όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής μπορείτε να διαλέξετε μια όμορφη γωνιά και να δοκιμάσετε σουπιά μαγειρευτή με ρύζι, γαρίδες με πουρέ γλυκοπατάτας, καλαμαράκια λεμονάτα με φάβα, ρεβιθάδα με κρασάτο χταπόδι και σπαγγέτι με κυδώνια και να τα συνοδεύσετε με κάποιο κρασί ή κάποιο από τα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο ‒βραβευμένος κι εκείνος στον τομέα του‒ bartender Πέτρος Μυτιληναίος. Στο«σπίτι της Σχεδίας» και νοστιμιές θα βρείτε και τροφή για σκέψη. Ακόμη κι αν η εποχή ευνοεί πολώσεις και διαχωρισμούς, το φαγητό έχει διάφορους τρόπους να μας ενώνει. Σκέψου λέει οι ευπαθείς ομάδες να είχαν μια θέση στο τραπέζι μας κι εμείς στο δικό τους...

Σχεδία home Κολοκοτρώνη 56 , Αθήνα, τηλ. 2130231220

Σχεδίααλληλεγγύηνηστίσιμαεστιατόριο