Food & Drink|20.03.2020 09:30

#Μένουμε_σπίτι & μαγειρεύουμε: Καλαμάρια με 3 τρόπους

Βαγγέλης Δρίσκας
  1. Ψητό καλαμάρι
    Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα ή σε αντικολλητικό σχαροτήγανο. Χρειαζόμαστε ολόφρεσκα καλαμάρια καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα. Για να ψηθούν καλύτερα, τα χαράζουμε ελαφρά κατά μήκος τους σώματος από τη μια πλευρά, χωρίς όμως να κόψουμε τις άκρες. Με αυτό τον τρόπο ο θερμός αέρας από τη σχάρα εισχωρεί και ψήνει το εσωτερικό του. Λαδώνουμε πολύ καλά τη σχάρα, ακουμπάμε το καλαμάρι και το ψήνουμε 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αλατίζουμε με ανθό αλατιού και το σερβίρουμε με λαδολέμονο. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
  2. Τηγανητό καλαμάρι
    Καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες. Κρατάμε ξεχωριστά τα πλοκάμια του και αφαιρούμε μάτια και στόμα που είναι υπεύθυνα για το λάδι που πετάγεται όταν τα τηγανίζουμε. Αφού τα ξεπλύνουμε πολύ καλά, τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από μια σίτα για να φύγει το πολύ αλεύρι και τα ρίχνουμε λίγα κάθε φορά σε καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε 2-3 λεπτά για να παραμείνουν τρυφερά. Δεν στύβουμε λεμόνι κατευθείαν πάνω στα καλαμαράκια, το σερβίρουμε δίπλα για να μη χάσουμε την τραγανή υφή τους.
  3. Καλαμάρι σοτέ
    Αφού καθαρίσουμε και ξεπλύνουμε το καλαμάρι, το κόβουμε σε ροδέλες και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ή σχεδόν καθόλου λάδι, για 2-3 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά.

Φωτογραφίες: iStock/Ideal Image

Πηγή: eatme Μαρτίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

μαγειρικήκαλαμάρι