Τα τέλεια βραστά αυγά έχουν τα μυστικά τους
Σφιχτά, μελάτα, κάπου ανάμεσα, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Ιδού πώς να τους ικανοποιήσετε όλους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Είναι ωραία τα βραστά αυγά. Και πολύ θρεπτικά είναι –εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά– και δεν θέλουν πολύ χρόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται προσοχή.
Το πρώτο που πρέπει να έχετε κατά νου εκτός από το να είναι φρέσκα, είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό είναι λοιπόν να τα βγάλετε από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Τα βάζετε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσέχοντας να χωράνε άνετα και να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα κρατάτε τους χρόνους, είτε με ένα χρονόμετρο κουζίνας είτε με το κινητό σας, έτσι ώστε ο κρόκος και το ασπράδι να αποκτήσουν την υφή που θέλετε.
Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό γιατί όσο είναι ζεστά συνεχίζουν να σφίγγουν. Αν δεν τα σερβίρετε με το τσόφλι σε αυγοθήκη, για να τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα, χτυπάτε απαλά το κάθε αυγό στον πάγκο της κουζίνας (εναλλακτικά, τα χτυπάτε με το πίσω μέρος του κουταλιού) μέχρι να σπάσει από όλες τις πλευρές και το κυλάτε με το χέρι σας μέχρι να χαλαρώσει το τσόφλι.
Πόσα λεπτά θα χρειαστούν
Στα 4 λεπτά
Τα αυγά είναι έχουν οριακά σχηματισμένο ασπράδι, που δεν έχει ακόμα πήξει, και κρόκο που «τρέχει», ιδανικά αν θέλετε να... κάνετε βούτες
Στα 5 λεπτά
Τα αυγά έχουν σχεδόν δεμένο ασπράδι και ρευστό, κρεμώδη κρόκο
Στα 6 λεπτά
Τα αυγά έχουν σφιχτό ασπράδι και μαλακό κρόκο που όμως διατηρεί ακόμη ένα μέρος της υγρασίας του
Στα 8 λεπτά
Τόσο το ασπράδι όσο κι ο κόκκος των αυγών είναι σφιχτά
Βία κατά των γυναικών: Τι είναι το Risk Tool που θα κρίνει την επικινδυνότητα των κακοποιητών - Χιλιάδες καταγγελίες μέσα στο 2024
Νέα καταγγελία για το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Στρατιώτης πέθανε έπειτα από επέμβαση – Αμέλεια καταγγέλλει η οικογένειά του
Παρανάλωμα του πυρός η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Μανίλα - Συνταρακτικό βίντεο
Μίλτος Πασχαλίδης: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε λογοκρισία, αυτό είναι ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr