Under: Δείπνο κάτω απ’ τη θάλασσα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Το υποβρύχιο εστιατόριο Under είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας χρονιάς. Το κτίριο που θα το στεγάζει έχει ήδη “βυθιστεί” στη νότια Νορβηγία, κι ο σεφ Nicolai Ellitsgaard προετοιμάζει πυρετωδώς το μενού του (15- 18 σταδίων), που θα είναι επικεντρωμένο στην εποχικότητα και στον πλούτο των τοπικών υλικών· από τα άγρια μανιτάρια και τα blueberries ως τη θαλασσινή ρόκα, αλλά και τα νέα τρία είδη που ο ίδιος ανακάλυψε παρατηρώντας το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής: μία θαλάσσια τρούφα, ένα νέο είδος αγκαθωτού καβουριού, όπως και ένα νέο είδος αστακού που ζει μονάχα στις βόρειες θάλασσες.
«Φρέσκα και αγνά υλικά και "απογυμνωμένες" γεύσεις αποτελούν τη βάση της φιλοσοφίας μας. Την ίδια στιγμή θέλουμε να προσφέρουμε μια γαστρονομική εμπειρία που να οδηγεί τους καλεσμένους μας πέρα από το comfort zone τους και να τους προκαλεί να δοκιμάσουν νέες γεύσεις» έχει δηλώσει ο Δανός σεφ. Είστε έτοιμοι για τη γαστρονομική κατάδυση;
Κείμενο: Μελίνα Σιδηροπούλου
Πηγή: Eatme Ιανουαρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Δεκατρείς γυναικοκτονίες από τις αρχές του 2024: Τα στοιχεία-σοκ για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα
Επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο: Το «παγωμένο» κλίμα και η θερμή χειραψία με τον Μπάιντεν στις κάμερες – Τι συζήτησαν οι δυο άνδρες
Οι αναφορές της ΕΥΠ για τις σχέσεις Λευκωσίας-Αθήνας πριν το πραξικόπημα: «Ο Μακάριος εκβιάζει την Ελληνικήν Κυβέρνησιν»
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Μπροστά σε 60.000 κόσμο πάμε μόνο για τη νίκη»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr