Συμβουλές & Tips - Γιατί ασπρίζει η σοκολάτα και πόσο κατάλληλη είναι για κατανάλωση;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Συμβαίνει κάποιες φορές να ανοίξεις το περιτύλιγμα και να αποκαλυφθεί μια λαχταριστή σοκολάτα, που ωστόσο -αν την περιεργαστείς λίγο προσεκτικότερα- φέρει επάνω της διάσπαρτα λευκά, υπόλευκα ή γκριζωπά μέρη στα οποία παύει να γυαλίζει.
Το «άσπρισμα» αυτό μαρτυράει ότι η σοκολάτα σε κάποιο στάδιο συντήρησης ή διακίνησής της βρέθηκε σε απότομη αλλαγή θερμοκρασίας ή διατηρήθηκε σε συνθήκες άνω των 25°C.
Πρόκειται για χαρακτηριστικό των λιπαρών στοιχείων των προϊόντων σοκολάτας, του βούτυρου κακάο ή του γάλακτος, τα οποία κατά τη μεταβολή της θερμοκρασίας εμφανίζονται στην επιφάνεια και δίνουν αυτή την υπόλευκη εμφάνιση.
Παρόλο που οπτικά το θέαμα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, το «άσπρισμα» της σοκολάτας δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την ποιότητά της και είναι απολύτως κατάλληλη για κατανάλωση.
Αν τώρα είστε …οπτικός τύπος και δεν σας έλκει η εικόνα της ασπρισμένης σοκολάτας, μπορείτε να τη λιώσετε σε μπεν μαρί, οπότε θα ξαναπάρει το ενιαίο χρώμα και την υφή της, και να βουτήξετε σε αυτή μπανάνες και φράουλες -το πιο απλό και νόστιμα γλύκισμα της στιγμής.
> Περσσότερες συμβουλές και tips θα βρείτε εδώ και εδώ.
Κατέρρευσε ψηφιακά το Νοσοκομείο της Νίκαιας: Εξετάσεις, εξιτήρια, μισθοδοσίες... στο χέρι
Η μάχη των... ντεσιμπέλ στη Θεσσαλονίκη: Κάθε μέρα 10 επιχειρηματίες οδηγούνται με χειροπέδες στο κρατητήριο
Φοβερός και «τριπλός» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Κυπελλούχοι οι Μπακς
Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη»: Ποια μαγαζιά με παιχνίδια αφορά - Τι περιλαμβάνει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr