Συμβουλές και tips - Γιατί δεν πρέπει να φτιάχνετε ζελέ με φρέσκο ανανά και ακτινίδια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Υπάρχει λόγος που στην παρασκευή ζελέ φρούτων δεν χρησιμοποιείται φρέσκος ανανάς, αλλά ούτε και ακτινίδιο.
Καθώς η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και η όρεξή μας θα στρέφεται όλο και περισσότερο σε δροσερά, ελαφριά γλυκά, τα φρουί ζελέ θα έχουν την τιμητική τους ως τα απολύτως light και συμβατά με την εποχή φρουτένια επιδόρπια. Μπορεί κανείς να πειραματιστεί με τα περισσότερα φρούτα εποχής για να φέρει το διάφανο γλυκάκι στα μέτρα του, αλλά θα πρέπει να αποφύγει τη δημιουργία ζελέ με φρέσκο ανανά και ακτινίδιο.
Ο λόγος που δεν πρέπει να φτιάχνετε ζελέ με φρέσκο ανανά και ακτινίδια
Το γιατί δεν προτείνεται η χρήση των δύο συγκεκριμένων φρούτων για τη δημιουργία ζελέ, δεν σχετίζεται με την υγεία, αλλά με την επιτυχία του γλυκού. Ο φρέσκος ανανάς (αλλά και το ακτινίδιο) περιέχει ένα ένζυμο που δρα πάνω στο μόριο της ζελατίνης και τη διασπά. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ζελέ δεν μπορεί να πήξει και θα περιμένετε μάταια να σταθεροποιηθεί επαρκώς.
Αντιθέτως, με τον ανανά κονσέρβας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού λόγω της επεξεργασίας που έχει υποστεί προκειμένου να κονσερβοποιηθεί, έχουν αδρανοποιηθεί τα ένζυμα και δεν γίνεται πλέον να επιδράσουν στη σύσταση της ζελατίνης. Έτσι το φρουτένιο ζελέ σταθεροποιείται κανονικά και το γλυκό έχει τα επιθυμητή υφή.
Περισσότερα cooking tips του icookgreek.com θα βρείτε εδώ.
Γιατί ο Μπάιντεν επέτρεψε στην Ουκρανία να κάνει χρήση πυραύλων στο ρωσικό έδαφος; Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στον πόλεμο
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον Άρειο Πάγο για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Τετάρτη - Ποιες ώρες τραβούν χειρόφρενο
Το αντίο του Κώστα Μυλώση στον κουμπάρο του Βασίλη Μαντζουράνη - Η μέρα και η ώρα της κηδείας του αδικοχαμένου μουσικού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr