Find a Cook: Ο Γιάννης Αποστολάκης προσπαθεί να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για μάγειρες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Για ένα καλοκαίρι το οποίο θα μοιάζει πολύ με αυτό προ πανδημίας, όταν η χώρα μας κατέγραφε νέα υψηλά σε αφίξεις και τουριστικά έσοδα, κάνουν λόγο οι εκτιμήσεις των παραγόντων του τουριστικού κλάδου.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ωστόσο, και μάλιστα από την περασμένη χρονιά, ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που προτίμησαν άλλες επαγγελματικές διεξόδους από μία εποχική απασχόληση 3-6 μηνών. Μεγάλη είναι η ζήτηση από ξενοδοχεία και εστιατόρια τόσο για το σερβίρισμα όσο -ακόμα περισσότερο- και για την κουζίνα.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πλατφόρμα που δημιούργησε ο γνωστός -από την τηλεοπτική του κυρίως παρουσία- σεφ Γιάννης Αποστολάκης, με στόχο τη σύνδεση της προσφοράς εργασίας από μάγειρες, με τη ζήτηση που υπάρχει από τον κλάδο της εστίασης.
Το Find A Cook δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο για όλη την Ελλάδα, μεταξύ σεφ/μαγείρων και εργοδοτών του χώρου κάθε μορφής εστίασης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους για αποτελεσματική στελέχωση μαγειρικά, μιας επαγγελματικής κουζίνας.
Απροθυμία
Όπως τονίζει στο imerisia.gr ο Γιάννης Αποστολάκης, «η ζήτηση από εστιατόρια και ταβέρνες είναι πολύ μεγάλη από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε να λειτουργεί το Find A Cook. Το πρόβλημα εντοπίζεται από την άλλη πλευρά, δηλαδή από τους μάγειρες, καθώς δεν υπάρχει ανάλογη προσφορά».
Σύμφωνα με τον σεφ, «οι περισσότεροι μάγειρες δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως είναι αυτές που αντιμετωπίζουν πολλές φορές ειδικά την καλοκαιρινή σεζόν, με πολλές ώρες εργασίας και χαμηλές αμοιβές. Προτιμούν, π.χ., να εργαστούν ως ντελιβεράδες με τα ίδια χρήματα».
Αλλάζουν στάση σιγά - σιγά
Πάντως, ο Γιάννης Αποστολάκης πρόσθεσε ότι «ήδη, όλο και περισσότερες εταιρείες από τον κλάδο της εστίασης αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού και είναι διατεθειμένες να ανταμείψουν καλύτερα τους εργαζομένους στις κουζίνες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η έμπειρη ομάδα του Find A Cook, διαθέτοντας την απαιτούμενη γνώση της συγκεκριμένης αγοράς και έχοντας την κατάλληλη κατάρτιση, αναλαμβάνει να δώσει λύση στην ανάγκη της επιχείρησης εστίασης, να βρει αυτό που χρειάζεται, προτείνοντας τον κατάλληλο σεφ/μάγειρα για την αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία της κουζίνας.
Τι ανάγκες καλύπτει η πλατφόρμα
Η υπηρεσία Find A Cook μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για σεφ ή μάγειρα σε όλη την Ελλάδα, για μόνιμη ή εποχική απασχόληση, στις εξής κατηγορίες κουζίνας:
- Κάθε μορφής εστιατορίου
- Σκάφους αναψυχής
- Βίλας, πολυτελών κατοικιών
- Ξενοδοχείου
- Υπηρεσιών catering
- Καντίνας
Γιατί συμφέρει τους μάγειρες
Για τους σεφ και τους επαγγελματίες μάγειρες, το Find A Cook θεωρείται μία πολύ καλή υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, καθώς:
- Είναι απολύτως δωρεάν για αυτούς
- Είναι η πρώτη υπηρεσία που αφορά αποκλειστικά και μόνο σε επαγγελματίες της εστίασης
- Έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε κουζίνα που ταιριάζει στο επαγγελματικό τους προφίλ
- Προσφέρει δυνατότητα απασχόλησης σε όλη την Ελλάδα
- Μπορεί να καλύψει μόνιμη θέση ή σεζόν
Επίσης, όπως αναφέρει ο Γιάννης Αποστολάκης, «κλικάροντας την επιλογή "έχω εργασία αλλά είμαι ανοικτός σε προτάσεις", θα κάνει τον κάθε μάγειρα/σεφ να λαμβάνει ενημερώσεις για θέσεις εργασίας που, ίσως, να καλύπτουν περισσότερες από τις ανάγκες του και να ταιριάζουν περισσότερο στο επαγγελματικό του προφίλ».
Σύσταση εταιρείας από κοινού με τον Γιάννη Βογιατζάκη
Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε προηγηθεί η σύσταση της ομώνυμης εταιρείας από κοινού με τον Γιάννη Βογιατζάκη, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο €25 χιλ., σκοπός της οποίας είναι:
- Δραστηριότητες γραφείων εύρεσης εργασίας
- Άλλες υπηρεσίες εστίασης
- Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων
- Δραστηριότητες παροχής συμβουλών σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές
- Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβούλων και άλλων συμβούλων διαχείρισης
- Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης, άλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρωπίνου δυναμικού
- Υπηρεσίες διεξαγωγής σεμιναρίων επιμόρφωσης στελεχών επιχειρήσεων
- Υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων
- Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις
- Υπηρεσίες γευσιγνωσίας
Τάσος Νούσιας στο ethnos.gr: «Πρέπει να σπάσουμε αυτό το φαύλο, ανελέητο, βίαιο κύκλο!»
Δολοφονία στην Εύβοια: Πώς προσπάθησαν να εξαπατήσουν οι δράστες τους αστυνομικούς - Ψάχνουν ακόμη το κίνητρο
Κρήτη: Το χρονικό της δολοφονίας της 36χρονης που ο δράστης δεν γνώριζε καν - Τα πρώτα λόγια του
Νύχτα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Επίθεση στην αποστολή του ΠΑΟΚ από οπαδούς της ΑΕΚ
Η μαγεία του Θεάτρου Σκιών μέσα από τα μάτια του γνωστού καραγκιοζοπαίκτη Γιάννη Χατζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr