Σπιτική καραμέλα για τα παγωτά και όχι μόνο - Πώς γίνεται
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Η σάλτσα καραμέλας ταιριάζει φανταστικά με κάποια παγωτά (μπισκότου, βανίλιας, μπανάνας, σοκολάτας) αλλά πάει και στις μηλόπιτες, το τσιζκέικ, τα μιλκσέικ και τις βάφλες. Κυκλοφορεί έτοιμη σε μπουκαλάκια στα σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική. Θέλει προσοχή στην παρασκευή της γιατί αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και συστήνεται η χρήση γαντιών κουζίνας.
Συνταγή για σάλτσα καραμέλας
Υλικά: 1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας (90 γρ) αλατισμένο βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση: Ζεσταίνετε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ανθεκτική στη θερμότητα λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να μετατραπεί σε παχύρρευστο, κεχριμπαρένιο υγρό. Προσέξτε, καθώς θα ανακατεύετε, μην πιτσιλιστείτε, καίει πολύ. Μόλις λιώσει εντελώς η ζάχαρη, προσθέτετε το βούτυρο πάντα με προσοχή, διότι η καραμέλα φουσκώνει γρήγορα. Ανακατεύετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει εντελώς, περίπου 2 λεπτά. Εάν παρατηρήσετε σβόλους αποσύρετε από τη φωτιά και χτυπάτε με το ραβδομίξερ να ομοιογενοποιήσετε και πάλι το μείγμα. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος αργά και σταθερά ανακατεύοντας πάντα. Αφήνετε μέχρι 1? στη φωτιά και κατεβάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει ελαφρώς πριν τη χρήση. Η καραμέλα πήζει καθώς κρυώνει.
Συντήρηση: Σκεπάζετε καλά και φυλάτε την καραμέλα έως 1 μήνα στο ψυγείο. Θα πρέπει να την ξαναζεστάνετε ελαφρά στα μικροκύματα ή στο μάτι (σε μπεν μαρί), ώστε να τη ρευστοποιήσετε πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Βία κατά των γυναικών: Τι είναι το Risk Tool που θα κρίνει την επικινδυνότητα των κακοποιητών - Χιλιάδες καταγγελίες μέσα στο 2024
Νέα καταγγελία για το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Στρατιώτης πέθανε έπειτα από επέμβαση – Αμέλεια καταγγέλλει η οικογένειά του
Παρανάλωμα του πυρός η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Μανίλα - Συνταρακτικό βίντεο
Μίλτος Πασχαλίδης: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε λογοκρισία, αυτό είναι ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr