Κολοκυθόσποροι ψητοί - Πώς να φτιάξετε σπιτικό πασατέμπο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Οι σπόροι της κολοκύθας είναι νόστιμοι και πολύ θρεπτικοί. Δύο κουταλιές της σούπας κολοκυθόσποροι (ο γνωστός μας πασατέμπος) περιέχουν πέντε γραμμάρια λιπαρών, εκ των οποίων τα τέσσερα γραμμάρια είναι ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Οι σπόροι είναι συμπυκνωμένη πηγή πρωτεΐνης και μετάλλων όπως και ψευδαργύρου.
Συνταγή για σπιτικό πασατέμπο
Αξιοποιήστε τους σπόρους από τις κίτρινες και κόκκινες κολοκύθες που χρησιμοποιήσατε για κάποια συνταγή με κολοκύθα.
Υλικά:
Για τους ψητούς σπόρους κολοκύθας θα χρεαστείτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο για όση ποσότητα κολοκυθόσπορων βγάλετε από μία κίτρινη κολοκύθα, αλάτι και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά (πιπέρι, πάπρικα γλυκιά ή καυτερή κ.λπ.). Αν θέλετε βάζετε και λίγο ταμπάσκο ή γούστερ σος. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και λιωμένο βούτυρο αντί για λάδι για έξτρα γεύση, ωστόσο βαραίνει περισσότερο ένα σνακ που θα μπορούσε να είναι πιο υγιεινό.
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
2. Μουλιάζετε τους σπόρους που αφαιρέσατε από το κέντρο της κολοκύθας σε κρύο νερό και τους καθαρίζετε από ίνες και υπολείμματα σάρκας.
4. Περιχύνετε τους σπόρους κολοκύθας με ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Τους αραδιάζετε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί όσο πιο απλωμένους μπορείτε.
5. Ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία από 180° C και πάνω για 15-20 μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί. Τους απολαμβάνετε άμεσα ή τους διατηρείτε σε δοχείο που κλείνει καλά.
Μαγδεμβούργο: Ερωτήματα για τις ευθύνες των Αρχών και τους χειρισμούς για τις πληροφορίες από το παρελθόν του δράστη
Νέες απειλές Πούτιν: Υπόσχεται καταστροφικά αντίποινα στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα (23/12) η πληρωμή της πρώτης δόσης
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr