Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν τελείωσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πολλές είναι οι συνταγές στα γιορτινά μας ζυμώματα που στα υλικά τους περιέχουν αλεύρι που φουρκώνει μόνο του ή αλλιώς φαρίνα. Το αλεύρι αυτό βοηθάει στο εύκολο φούσκωμα των ζυμών, καθώς εμπεριέχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά που χρειάζονται.
Ωστόσο αν στο δικό σας ντουλάπι την ώρα που εκτελείται τη συνταγή ανακαλύψετε ότι υπάρχει μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το πιο συνηθισμένο αλεύρι που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες- υπάρχει λύση να συνεχίσετε την παρασκευή σας. Θα πρέπει να του προσθέσετε εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Για να δείτε σε ποια αναλογία χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, αλλά και πώς να τα ενεργοποιήσετε πατήστε εδώ.
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 12 πρόσωπα ζητά η εισαγγελέας, ανάμεσά τους Δούρου, Καπάκη και στελέχη της Πυροσβεστικής
Η στιγμή που ο βουλευτής Παπαδόπουλος βανδαλίζει τα έργα τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη: Εξοργιστικό βίντεο
Τέμπη: Μήνυση από οικογένεια θύματος κατά Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη
Οι κάτοικοι των Εξαρχείων κέρδισαν ξανά: Φεύγουν οι λαμαρίνες του μετρό από Βαλτετσίου και μπλε πολυκατοικία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr