Σπιτικά και πολύ λαχταριστά κεφτεδάκια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πλάθω κεφτεδάκια με τα δυο χεράκια... Παραλλαγή του παιδικού άσματος «πλάθω κουλουράκια». Θα χρειαστείτε 5 λεπτά για να τα πλάσετε κι άλλα 30 για να τα μαγειρέψετε... Και καλή σας απόλαυση!
Υλικά
- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 4 φρυγανιές
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο προαιρετικά αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τις φρυγανιές και μόλις ρουφήξουν τα νερά τις στύβουμε. Τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τον κιμά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρεμμύδι (χωρίς ζουμιά), αλάτι-πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη, το αβγό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά για να ενωθεί το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε πρώτα να κάψει το λάδι και τα τηγανίζουμε. Προαιρετικά αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τινάζουμε ελαφρά πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.
- Στην αρχή το μάτι να είναι στο δυνατό, για να τηγανιστούν καλά τα κεφτεδάκια από τη μια μεριά. Όταν θα δείτε ότι ροδοκοκκίνισε η μία πλευρά, τα γυρίζετε και χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας.
Διαβάστε ακόμη
Δολοφονία 36χρονης στην Κρήτη: Η ψυχιατρική έκθεση για τον 33χρονο – Είχε προσπαθήσει να πατήσει και άλλη γυναίκα
Δολοφονία στην Καλαμάτα: «Είχαμε προσωπικές διαφορές» - Πώς ο 35χρονος κατακρεούργησε το θύμα
Πώς θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα; Το «καιρικό καρουζέλ» και οι «χιονοεκπλήξεις» - Οι τελευταίες προγνώσεις
Γιώργος Καραμίχος για Χρήστο Μάστορα: «Δεν έχω τέτοια στεγανά ότι κάποιος πρέπει να είναι ηθοποιός για να παίξει»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr