Σπιτικά και πολύ λαχταριστά κεφτεδάκια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πλάθω κεφτεδάκια με τα δυο χεράκια... Παραλλαγή του παιδικού άσματος «πλάθω κουλουράκια». Θα χρειαστείτε 5 λεπτά για να τα πλάσετε κι άλλα 30 για να τα μαγειρέψετε... Και καλή σας απόλαυση!
Υλικά
- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 4 φρυγανιές
- 1 αβγό
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο προαιρετικά αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τις φρυγανιές και μόλις ρουφήξουν τα νερά τις στύβουμε. Τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τον κιμά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρεμμύδι (χωρίς ζουμιά), αλάτι-πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη, το αβγό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά για να ενωθεί το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε πρώτα να κάψει το λάδι και τα τηγανίζουμε. Προαιρετικά αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τινάζουμε ελαφρά πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.
- Στην αρχή το μάτι να είναι στο δυνατό, για να τηγανιστούν καλά τα κεφτεδάκια από τη μια μεριά. Όταν θα δείτε ότι ροδοκοκκίνισε η μία πλευρά, τα γυρίζετε και χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας.
Διαβάστε ακόμη
Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος των αποδράσεων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr