Μαγειρευτά της Σαρακοστής - Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, σουπιές με σπανάκι και μυδοπίλαφο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Καθαρά Δευτέρα και τραπέζι της Σαρακοστής χωρίς θαλασσινά δεν γίνεται. Όταν μάλιστα μπαίνουν στην κατσαρόλα μετατρέπονται από μεζέ σε χορταστικό κυρίως πιάτο. Εδώ θα βρείτε κάποιες παραδοσιακές και πολύ αγαπημένες συνταγές τους.
Συνταγή για παραδοσιακό χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι
Ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο της ελληνικής κουζίνας που συνδυάζει το χταπόδι με τα ζυμαρικά. Τα ξερά κρεμμύδια με το κρασί και το ξίδι βοηθούν τη ντοματένια σάλστα να αποκτήσει ακόμη πιο πλούσια γεύση. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.
Συνταγή για μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια
Με τα αρώματα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο -όσοι θέλουν ας βάλουν και μάραθο- να απογειώνουν τη γεύση του, το αρωματικό μυδοπίλαφο είναι άλλο πράμα με φρέσκα μύδια. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.
Συνταγή για σουπιές με μυρωδικά και σπανάκι
Ένα ακόμη κλασικό πιάτο της νηστίσιμης ελληνικής κουζίνας είναι αυτό όπου στην κατσαρόλα μπαίνουν οι σουπιές με το σπανάκι. Μοσχοβολιστά μυρωδικά της μεσογειακής γης, ντομάτα και ελαιόλαδο ολοκληρώνουν τη γεύση τους. Δείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ. Ωστόσο αν έχετε μπόλικο μάραθο, αξίζει να δοκιμάσετε τις σουπιές μαγειρεύοντάς τις μόνο μαζί του -χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιήσετε σπανάκι. Αριστούργημα!
«Αρρυθμίες» στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τις νέες εφημερίες: Ακυρώνονται μέχρι και χειρουργεία - Επιστολή 258 γιατρών στον Γεωργιάδη
Εύβοια: «Μου θυμίζει την υπόθεση των Σατανιστών» - Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητεί ο δικηγόρος των παιδιών
Θεοδοσία Τσάτσου στο ethnos.gr: «Η αφόρητη καταπίεση και όλο το δράμα που βίωσα, μ' έκαναν καλλιτέχνη»
Η Κριστίνα Αγκιλέρα γιορτάζει τα 44α γενέθλιά της και ποζάρει ημίγυμνη στο Instagram
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr