Το αγαπημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τα κουλούρια είναι ένα οικονομικό κι εύκολο στην κατανάλωση έδεσμα, το οποίο συνήθως πωλούν υπαίθριοι πωλητές που ονομάζονται «κουλουρτζήδες» ή «κουλουράδες». Αν θέλετε μία στο τόσο να κλέβετε τη δόξα τους, φτιάξτε τα δικά σας κουλούρια Θεσσαλονίκης. Η προετοιμασία φτάνει έως και τη μία ώρα, ενώ για το ψήσιμο θα χρειαστούν 40 λεπτά.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό (στο ένα φλιτζάνι διαλύουμε τη μαγιά και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 φλιτζάνι του καφέ σησαμέλαιο
- 500 γραμμάρια σουσάμι
Εκτέλεση
- Αρχικά στο ένα φλιτζάνι από τα 2 ½ διαλύουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Μετά ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια, τα οποία ενώνουμε στην άκρη με λίγο νερό για να κολλήσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά στο σουσάμι.
- Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε ακόμη
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr