Πέστο κι έγινε! 4 γρήγορες σάλτσες με βασιλικό, ρόκα, παντζάρι ή πιπεριά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Μεταμορφώστε γευστικά και οπτικά τα ζυμαρικά και το ρύζι του καθημερινού τραπεζιού ή τα σάντουιτς και τις σαλάτες με τα αλείμματα που εμπνέονται από τη βασική συνταγή της δημοφιλούς γενοβέζικης σάλτσας πέστο.
Τι είναι το πέστο
Πέστο (ιταλικά pesto) ονομάζονται μια σειρά από ωμές σάλτσες με παρεμφερή τρόπο παρασκευής ο οποίος παλαιότερα συνδεόταν με το χτύπημα των εκάστοτε υλικών σε μαρμάρινο γουδί συνήθως με ξύλινο γουδοχέρι, μέχρι να σχηματιστεί μία κρεμώδης σάλτσα. Το πέστο με βασιλικό από τη Γένοβα είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής σάλτσα παγκοσμίως αυτής της ομάδας. Σάλτσες όμως που να εμπνέονται από την ίδεα του γενοβέζικου πέστο, μπορείτε να κάνετε και με ρόκα, αλλά και με ωμές πιπεριές ή βρασμένα παντζάρια.

Συνταγή για κλασική σάλτσα πέστο βασιλικού
Για κλασικό πέστο βασιλικού εκτός από τα φρέσκα φυλλαράκια του καλοκαιρινού μυρωδικού θα χρειαστείτε ελαιόλαδο, παρμεζάνα, σκόρδο και κουκουνάρι. Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ.
Συνταγή για πέστο κόκκινης πιπεριάς
Για το αλλιώτικο πέστο με το όμορφο κόκκινο χρώμα και την πικάντικη αλλά γλυκιά γεύση θα χρειαστείτε 5 πιπεριές Φλωρίνης, 50 γρ. αμύγδαλο ψίχα (ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας), 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, ½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά), 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Το ετοιμάζετε χτυπώντας απλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Ο Κυριάκος Μελάς φτιάχνει τη γρήγορη ωμή σάλτσα λαχανικών πιπεριάς, που στηρίζεται στην ιδέα του πέστο και περιχύνει με αυτή ζυμαρικά, όπως το κριθαρώτο με κοτόπουλο που ετοιμάζει σύμφωνα με συνταγή που θα βρείτε πατώντας εδώ.
Συνταγή για πέστο ρόκας
Το πέστο ρόκα είναι μια εξαίρετη εναλλακτική του πέστο βασιλικού που ταιριάζει σε όλα τα πιάτα με φρέσκες ωμές ντομάτες, τις μεσογειακά vegetarian πίτσες και τα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ.
Συνταγή για πέστο παντζαριού
Για να φτιάξετε σάλτσα από παντζάρι και να δώσετε νέο χρώμα και γεύση στα καθημερινά ζυμαρικά θα χτυπήσετε στο μπλέντερ 500 γρ. παντζάρια, βρασμένα ή ψημένα, καθαρισμένα, 60 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα, καβουρδισμένα, ½ - 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι, 30 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα από 1 λεμόνι
Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη
«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 





