Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πώς σερβίρονται τα ψητά ροδάκινα📌 Πώς γίνονται τα ψητά ροδάκινα
Ροδάκινα ψητά με σαντιγί ή παγωτό - Το ευκολότερο καλοκαιρινό γλυκό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τα αυγουστιάτικα επιδόρπια τα θέλουμε απλά, ελαφριά και να αποπνέουν αίσθηση θέρους. Τα ψητά ροδάκινα, ελαφρά καραμελωμένα, είναι θαυμάσιος τρόπος να απολαύσει κανείς το κλείσιμο ενός γεύματος ή τις απογευματινές χαλαρές στιγμές.
Πώς σερβίρονται τα ψητά ροδάκινα
Με ψητά ροδάκινα αναβαθμίζετε και το πιο απλό παγωτό βανίλια που αποκτά πλούσιο φυσικό άρωμα, φρουτένιους χυμούς και γεύση καλοκαιριού. Μπορείτε ακόμη να σερβίρετε ροδάκινα ψητά με σαντιγί ή ξινόκρεμα και να τα πασπαλίσετε με χονδροκομμένο αμύγδαλο και καρύδι. Ανατρέξτε επίσης στη θαυμάσια συνταγή του icookgreek.com για ψητά ροδάκινα γεμιστά με ξηρούς καρπούς και σαντιγί.
Πώς γίνονται τα ψητά ροδάκινα
- Πλένετε τα ροδάκινα πολύ καλά, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια χωρίς να τα ξεφλουδίσετε.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200?C.
- Τοποθετείτε τα ροδάκινα σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με το κομμένο τμήμα προς τα επάνω. Πασπαλίζετε κάθε μισό ροδάκινο με λίγη καφέ ζάχαρη, ελάχιστη κανέλα και λίγο μέλι.
- Ψήνετε στο φούρνο για 20? ή έως ότου τα ροδάκινα μαλακώσουν και καραμελώσουν ελαφρά χωρίς να χάσουν το σχήμα τους.
Διαβάστε ακόμη
Το σκληρό πόκερ Πούτιν στην διαπραγμάτευση για την λήξη του Ουκρανικού πολέμου – Στο τραπέζι το «χαρτί» των δεσμευμένων 300 δισ. δολαρίων
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αμέσως μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη - «Τρακάραμε, έχει πάρει φωτιά και υπάρχει μέσα κόσμος»
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την εξέλιξη του φαινομένου
Σε κλοιό ψύχους η χώρα: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία το Σάββατο - Χιονοπτώσεις και στα «χαμηλά» της Αττικής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr