Λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Δεν παχαίνουν, ομορφαίνουν! Και χορταίνουν επίσης! Η αλήθεια, βρίσκεται κάπου στη μέση. Τολμήστε να τους φτιάξετε, με τον χρόνο προετοιμασίας να εκτιμάται στα 30' λεπτά, ενώ ο χρόνος μαγειρέματος υπολογίζεται στη μία ώρα.
Υλικά
Για τον χυλό
- 1 φαρινάπ
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαγιά από φακελάκι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό χλιαρό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο ή τσίπουρο
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
- 4 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη διακόσμηση
- μέλι κανέλα σε σκόνη καρύδια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχουμε ήδη διαλύσει μέσα του τη μαγιά. Ρίχνουμε και το τσίπουρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
- Σκεπάζουμε τον χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν στο μείγμα μικρές φουσκάλες.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά.
- Με το κουταλάκι του γλυκού ή με το χέρι παίρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε στο λάδι. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό για να μην κολλάει και να βγουν στρόγγυλοι οι λουκουμάδες. Οταν οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.
Διαβάστε ακόμη
Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr