Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Ψωμί χωρίς γλουτένη με ντομάτα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ψωμί χωρίς γλουτένη. Μια παρασκευή εύκολη στην οποία προστίθεται και ντομάτα για... απογείωση της γεύσης.
Μόλις 15 λεπτά ζυμώματος αρκούν, ενώ σε μία ώρα το ξεφουρνίζετε.
Υλικά
- 200 γραμμάρια λευκό αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές baking powder χωρίς γλουτένη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- Λίγο λεμόνι
- 3 αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Περίπου 6-8 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
- Λίγη παρμεζάνα
- Προαιρετικά ρίγανη
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα, στο οποίο έχετε προσθέσει το στυμμένο λεμόνι, τα αβγά, τον πελτέ ντομάτας και το λάδι.
- Ενώστε τα δύο μείγματα και προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το μισό από την παρμεζάνα.
- Βουτυρώστε ένα σκεύος για κέικ και ρίξτε το μείγμα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο από την παρμεζάνα ή με ρίγανη και ψήστε για 60 λεπτά μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το περνάτε από το ψημένο ψωμάκι.
Διαβάστε ακόμη
Ο σιδηρόδρομος το βασικό στοίχημα της κυβέρνησης - «Σάρωμα σε ό,τι προέρχεται από το παρελθόν», η προαναγγελία Μητσοτάκη
Τι είπε στους υπουργούς ο Μητσοτάκης - Οι μπλε φάκελοι και τα τρία «στοιχήματα» της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά ανόδου – Τα μηνύματα Ανδρουλάκη για την πολιτική αλλαγή
Πρόταση Μακρόν για «Ευρωπαϊκή Πυρηνική Ομπρέλα»: Ποιες οι προοπτικές υλοποίησης και ποιο το όφελος ή το κόστος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr