Καρότα - Έτσι αυξάνεται το διατροφικό τους όφελος για τον οργανισμό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
![Εικόνα: Unsplash](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/cf77b79c-b8b1-4f03-bc8e-e51d19038fe8.jpg)
Είναι γνωστό ότι τα καρότα περιέχουν το πολύτιμο στοιχείο β-καροτένιο. Το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο είναι αυτό που δίνει στα καρότα το πορτοκαλί τους χρώμα. Το β-καροτένιο απορροφάται από το έντερο και μετατρέπεται σε βιταμίνη Α κατά τη διαδικασία της πέψης. Ένα θέμα βέβαια με τα τόσο υγιεινά καρότα, είναι ότι μόνο το 3% της πολύτιμης ουσίας απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της πέψης, όταν αυτά καταναλώνονται ωμά.
Πώς βελτιώνεται η απορρόφηση του β-καροτένιου
Τρόποι για να βελτιωθεί το ποσοστό αυτό φτάνοντας έως και το αρκετά ικανοποιητικό 39% είναι
α. η πολτοποίησή τους
β. το μαγείρεμά τους και
γ. η προσθήκη μαγειρικού λαδιού, κατά προτίμηση βέβαια ελαιολάδου, που έχει και αυτό το δικό άριστο διαθρεπτικό προφίλ.
Άλλωστε τα καρότα μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο αποτελούν την αγία τριάδα των λαχανικών για παραδοσιακές σούπες και ζωμούς, οπότε στην ελληνική κουζίνα δεν σπανίζει ο συνδυασμός του μαγειρεμένου καρότου με λάδι.
Τα διατροφικά στοιχεία 100 γρ. καρότων
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για τα οφέλη του καρότου στον οργανισμό πατώντας εδώ
Πηγές ΝΔ: Συγγνώμη Κασσελάκη σε Συραγγέλα για Πολάκη - «Ήταν υποκριτική»
Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου για την άνοδο των τιμών χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος: Ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα Τετάρτη και Πέμπτη με 43αρια
Θύμα φάρσας στη Μύκονο ο Ματ Ντέιμον - Εκκενώθηκαν μαγαζιά λόγω προειδοποιήσης για βόμβα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr