Αρχαίες γεύσεις στο μενού της Ανατολίας - Η Τουρκία θέλει να αυξήσει τα έσοδα από τη γαστρονομία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στα βάθη των αιώνων και των πολιτισμών, από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι και τους Κούρδους, οργανώνει η Τουρκία, προτρέποντας τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της χώρας να συμπεριλάβουν στο μενού τους πιάτα όλων των πολιτισμών που πέρασαν από την Ανατολία.
Ανεβάζοντας τον στόχο της στον τουρισμό, η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδά της από τη γαστρονομία από 17% σε 50% στο πλαίσιο ενός 5ετούς σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης.
Πιάτα, όπως λιωμένα φασόλια, τα οποία απεικονίζονται στις τοιχογραφίες με τους άθλους του Ηρακλή, ή πρωτότυπες γεύσεις της Μεσογείου, όπως πιλάφι με σταφίδες (εδώ), κιουλούντσε (εδώ), εζμέ κεμπάμ (εδώ) και σεμσέκ με κρέας (εδώ), ή φαγητά από τη Μεσοποταμία, όπως ψητό αρνί με παντζάρι και άφθονα φρέσκα μυρωδικά, και αρνί στιφάδο με κριθάρι, θα σερβίρονται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στη ΝΑ και ανατολική Τουρκία τη νέα τουριστική σεζόν, κάνοντας πιο ελκυστική την εθνική κουζίνα της, που τα τελευταία χρόνια περιορίζεται στο κούρδικο κεμπάμπ.
Ματίας Λεσόρ: Για σπάσιμο στο πόδι κάνει λόγο ο Αταμάν – Η πρώτη εικόνα για το σοκαριστικό τραυματισμό
Ζοφερή ανάλυση: Τρόμος για την «καταιγίδα» Τραμπ – Έρχεται η ώρα της «Αποκάλυψης» για την Ευρώπη
Τέμπη: Συμπληρωματική απολογία από τον σταθμάρχη - «Δεν έπρεπε να με αφήσουν μόνο στη βάρδια»
Οι Massive Attack αποκάλυψαν γιατί αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στο Coachella 2025
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr