Βουτυροσοκολατένιο γλάσο για ακαταμάχητα γιορτινά κεϊκάκια και μάφιν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Αν τις μέρες των γιορτών θέλετε να στολίσετε μάφιν και κεϊκάκια με λαχταριστό σοκολατένιο γλάσο και να τους δώσετε την εντυπωσιακή όψη του cupcake με την εθιστική γεύση βουτύρου - σοκολάτας, εδώ θα βρείτε την κατάλληλη συνταγή για να φτιάξετε σοκολατοβουτυρένια επικάλυψη-όνειρο.
Υλικά:
115 γρ. κουβερτούρα όσο πιο πικρή γίνεται, χοντροκομμένη
150 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
6 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει τόσο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτή.
Συνεχίζετε το χτύπημα δυναμώνοντας την ταχύτητα μέχρι το γλάσο να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Καλύπτετε τα κέικ αφού κρυώσουν είτε χρησιμοποιώντας κορνέ είτε με το κουτάλι σε πιο ελεύθερα σχήματα.
Γιορτινό γλάσο για μπισκότα
Αλλά και τα μπισκότα που στολίστικαν με γλάσο δείχνουν πιο γιορτινά. Το γλάσο ρουαγιάλ σφίγγει απόλυτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπισκότα που θα μπουν σε κουτιά, σακουλάκια και άλλες συσκευασίες, ενώ το γλάσο βουτύρου-ζάχαρης μένει πιο μαλακό. Δείτε συνταγές και για τους δύο τύπους γλάσων πατώντας εδώ.
Προσωπικός γιατρός... από την αρχή: Γιατί πολίτες πρέπει να κάνουν νέες εγγραφές
Καιρός τύπου «Π» τις επόμενες μέρες, με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
Economist: Το 2025 τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά ίσως με... ανταλλαγή
Απροστάτευτα στην Ελλάδα τα παιδιά: Κακοποιείται τουλάχιστον 1 κάθε 3 μέρες - Τα συγκλονιστικά στοιχεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr