Συμβουλές και tips - Πώς θα ασπρίσετε τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό, τόσο κάποιες παραδοσιακές συνταγές όπως η Μπακλαβού της Μυτιλήνης όσο και πολλές νεότερες όπως το Γλύκισμα Αμυγδάλου, ζητούν να είναι λευκά, δηλαδή να είναι ασπρισμένα, ξεφλουδισμένα από το φλοιό τους. Λευκά ή άσπρα αμύγδαλα βρίσκετε στην αγορά είτε ολόκληρα είτε εφιλέ (σε φετάκια) σε τιμή ακριβότερη βέβαια από τα υπόλοιπα. Μπορείτε όμως εύκολα να τα ξεφλουδίσετε και μόνοι σας στο σπίτι.
Το μυστικό είναι αμύγδαλα μουλιασμένα στο νερό
Για να ξεφλουδίσετε γρήγορα και εύκολα τα αμύγδαλα από τη φλούδα τους, τα βάζετε να βράσουν στο νερό για 2’-3’. Τα βυθίζετε σε κρύο νερό να μειώσετε τη θερμοκρασία. Μόλις μπορείτε να τα πιάσετε, βοηθώντας λίγο με τα χέρι σας, απομακρύνετε τις φλούδες, που έτσι κι αλιώς θα φεύγουν σε μεγάλο μέρος από μόνες τους.
Η μάχη του πρώτου γύρου για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν 65.000 μέχρι τις έντεκα - Αυξημένη κατά 30% η συμμετοχή - Όλες οι εξελίξεις
Reuters: Στόχους στην Αθήνα είχαν τρομοκράτες του Ιράν - Η σύνδεση με την επίθεση στου Ψυρρή
Μάγεψε 65.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο η Άννα Βίσση - «Αυτή είναι η καλύτερη μέρα της καριέρας μου»
Το Nemo έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία - «Ανυπομονώ να σας γνωρίσω από κοντά»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr