Συμβουλές και tips - Γλάσο πορτοκάλι για ψητό χοιρινό μπούτι ή ρολό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Το πορτοκάλι ταιριάζει έξοχα με το χοιρινό και ο συνδυασμός τους είναι συνηθισμένος και στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Λουκάνικα, παστά και σύγλινο παρασκευάζονται συχνά με προσθήκη πορτοκαλόφλουδας ειδικά στην περιοχή της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Το πορτοκάλι χαρίζει στο χοιρινό φούρνου μια ξεχωριστή, χειμωνιάτικη και γιορτινή γεύση.
Δεν χρειάζεται να ψήνει κανείς οπωσδήποτε ένα ολόκληρο μπούτι ή ρολό παντσέτα με την πέτσα για να δοκιμάσει να προσθέσει μια πινελιά πορτοκαλιού στο φαγητό. Ακόμη και οι χοιρινές μπριζόλες μεταμορφώνονται με λίγη πορτοκαλένια σάλτσα.
Για να γλασάρετε ολόκληρο μπούτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και μαρμελάδα πορτοκάλι, στην οποία έχετε προσθέσει χυμό πορτοκάλι, λίγο ξίδι βαλσαμικό ή μουστάρδα και έχετε ζεστάνει σε κατσαρολάκι. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ενα αλκοολούχο όπως κονιάκ, ουίσκι ή ρούμι.
Μην αλείφετε το χοιρινό φούρνου απο την αρχή του ψησίματος γιατι θα ροδίσει αμέσως και δεν θα προλάβετε να το ψήσετε σωστά. Αλείψτε το κρέας με το γλάσο προς το τέλος του ψησίματος.
Tip. Αφού αλείψετε το χοιρινό με το γλάσο πορτοκαλιού, αφήστε το να σταθεί λίγη ώρα πριν το σερβίρετε. Μην βάλετε το γλάσο από την αρχή του ψησίματος γιατί θα σκουρύνει πολύ το χρώμα.
Δείτε συνταγή για γλάσο πορτοκαλιού για χοιρινό πατώντας εδώ.
Τραμπ: Περισσότερα από 20 όπλα κατείχε ο πατέρας του επίδοξου δολοφόνου - Οι θεωρίες για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο
Φρέντι Μπελέρης: Αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής – «Πονοκέφαλος» για την Αλβανία η ασυλία του
Έρευνα: Υψηλά ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας για τους απόφοιτους της ΑΣΟΕΕ - Εργάζονται 8 στους 10
Συνεχίζει την επέλαση του ο καύσωνας - Πού θα αγγίξει ο υδράργυρος τους 42 βαθμούς Κελσίου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr