Συμβουλές και tips – Πώς «γλυκαίνει» η πολύ αλμυρή φέτα και πώς διατηρείται καλύτερα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
![Εικόνα: ICookGreek.Com](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/32488c6a-63a5-489e-b8b5-903ae933002b.jpg)
Αν το τυρί φέτα που προμηθευτήκατε αποδείχθηκε πιο αλμυρό από όσο περιμένατε και σας αρέσει, υπάρχει τρόπος να απαλύνετε την αλμυράδα του, αλλά και να το συντηρήσετε για περισσότερο καιρό.
Πώς να «γλυκάνετε» την πολύ αλμυρή φέτα
Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε για να απαλύνετε τη γεύση μια αλμυρής φέτας είναι το εξής: Βυθίστε το κομμάτι της φέτας σε ένα δοχείο γεμάτο με φρέσκο γάλα, το οποίο πρώτα θα έχετε βράσει. Αφήστε τη φέτα αρκετές ώρες εκεί και το γάλα θα τραβήξει αρκετό από το αλάτι μειώνοντας την επιπλέον αλμύρα.
Πώς να συντηρήσετε τη φέτα περισσότερο
Για να απολαμβάνουμε τη βαρελίσια χύμα φέτα ή τη χύμα φέτα από δοχείο φρέσκια χωρίς να αναγκαζόμαστε να πετάξουμε υπολείμματα που κιτρίνισαν ή έπιασαν γλίτσα, καλό είναι να διατηρούμε το τυρί σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο, καλυμμένο καλά καλά μέχρι επάνω με το δοχείο κλειστό στο ψυγείο. Το αλατόνερο το προμηθευόμαστε τυποποιημένο από το σούπερ μάρκετ ή το φτιάχνουμε μόνοι μας με τον απλούστατο τρόπο που περιγράφεται εδώ.
Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος για τον 44χρονο και τη 13χρονη - Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 19χρονος
Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που προσπάθησε να λάβει αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις
Αντιδράσεις: Η ΔΟΕ επιτρέπει σε βιαστή 12χρονης να αγωνιστεί στο beach volley
Σοκ στο Παρίσι: Νεκρός προπονητής του μποξ στο Ολυμπιακό Χωριό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr