Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύετε λάθος τον ανοιγμένο τόνο της κονσέρβας;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Βάζετε κι εσείς την κονσέρβα με τον τόνο που περίσσεψε στο ψυγείο, προκειμένου να τον καταναλώσετε μια άλλη στιγμή;
Λάθος να φυλάτε τον ανοιγμένο τόνο στην κονσέρβα του
Υπάρχουν φορές που χρειαζόμαστε μόνο το μισό τόνο από όσον περιέχει το κουτί του, καθώς φτιάχνουμε ένα σάντουιτς ή μια σαλάτα. Έπειτα, πολλοί από εμάς βάζουμε τον υπόλοιπο τόνο όπως είναι στο ψυγείο —πιέζοντας ενδεχομένως λίγο προς τα κάτω το καπάκι της κονσέρβας για να ξανάρθει (λέμε τώρα) στην αρχική του θέση, ώστε να μην είναι το προϊόν απολύτως εκτεθειμένο. Η αποθήκευση του ανοιγμένου τόνου με την κονσέρβα στο ψυγείο είναι εντελώς λανθασμένη πρακτική. Πέρα από το γεγονός ότι σύντομα το τρόφιμο θα ξεραθεί επιφανειακά και θα είναι απωθητικό για βρώση, το μέταλλο από το κουτί μπορεί να αντιδράσει με τον τόνο, προκαλώντας δυσάρεστες οσμές και να καταστήσει το εκτεθειμένο περιεχόμενο επιρρεπές σε ανεπιθύμητες αλλοιώσεις.
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τον τόνο κονσέρβας που περίσσεψε
Πατήστε εδώ για να δείτε ποια είναι η ορθότερη πρακτική συντήρησης του ανοιγμένου τόνου κονσέρβας, ώστε να παραμένει το προϊόν ασφαλές για κατανάλωση και να μην κινδυνεύει από δυσάρεστες αλλοιώσεις.
«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του
Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης
Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



