Μαγειρεύουμε ρεβίθια με σπανάκι και αρωματικά χόρτα
Ένα πλούσιο σε γεύσεις κι αρώματα πιάτο, ανοιξιάτικο και νηστίσιμο.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Οι λόγοι για τους οποίους νηστεύουμε διαφέρουν. Άλλοι ακολουθούν τους νηστίσιμους κανόνες κατά γράμμα, άλλοι απέχουν από συγκεκριμένες τροφές, ενώ κάποιοι βρίσκουν σ’ αυτές τις μέρες μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, ας μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο και θρεπτικό.
Ρεβίθια με σπανάκι και αρωματικά χόρτα
Χρόνος: 30 λεπτά συν τον χρόνο βρασμού των ρεβιθιών, περίπου 2,5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)
400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
1.200 γρ. σπανάκι και άλλα χόρτα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. γλυκάνισο, τριμμένο
60 γρ. κράνμπερις (προαιρετικά)
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
½ μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι καυκαλήθρες (μόνο τα φύλλα)
1 ματσάκι μυρώνια
λίγο φρέσκο δυόσμο
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια με τη δάφνη και νερό και τα βράζουμε περίπου για μία ώρα (ανάλογα με το αν είναι φετινής εσοδείας ή περσινής), μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε το νερό, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, κρατώντας λίγο για το τελείωμα, και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο και, 2 λεπτά αργότερα, ρίχνουμε τα χόρτα. Ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τα κράνμπερις, αν τα χρησιμοποιήσουμε, και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμη. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.
Από την Άρτεμη Χάλαρη
Φωτογραφία: Παύλος Τσοκούνογλου / Επιμέλεια φωτογράφισης: Στέλιος Πενταρβάνης
Πηγή: Eatme Απριλίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Ο κινεζικός ιός HMPV ήρθε στην Ελλάδα: Στη ΜΕΘ ο 71χρονος που νοσεί - Τι λένε οι επιστήμονες
Η απάντηση του διευθυντή του σχολείου για τη σύλληψη καθηγητή για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας
Χρήστος Νικολόπουλος: «Η ταινία για τον Καζαντζίδη ήταν εξαιρετική, εγώ γνωρίζω τον Στέλιο καλύτερα από όλους»
Η Ριάνα ετοιμάζεται από τώρα για του Αγίου Βαλεντίνου - Τα σέξι στιγμιότυπα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr