Συμβουλές και tips - Διαλέγοντας τα σωστά κολοκυθάκια για κάθε συνταγή
Θα τα τηγανίσετε, θα τα γεμίσετε ή θα τα καταναλώσετε ωμά; Ψωνίστε τα πιο ταιριαστά κολοκύθια στον τρόπο που σκοπεύετε να τα αξιοποιήσετε.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Μεγάλα, μικρά ή στρογγυλά, τα πράσινα κολοκύθια πρωταγωνιστούν στο τραπέζι του μεσογειακού καλοκαιριού και είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στο μανάβικο, αφού γίνονται από ωμή και βραστή σαλάτα μέχρι πίτα και γεμιστά. Όταν ψωνίζετε κολοκυθάκια, θυμηθείτε:
1. Αρχικά, όπως και αν σκέφτεστε να τα μαγειρέψετε, προτιμήστε κολοκυθάκια με σφιχτή και σφριγηλή σάρκα.
Κατά τα άλλα σε ό,τι αφορά τα πράσινα κολοκύθια (ανοιχτόχρωμα με ραβδώσεις ή πιο σκούρα) που είναι αυτά που καταναλώνουμε συχνότερα στην Ελλάδα:
2. Διαλέξτε τα μικρά, νεαρά κολοκυθάκια, που φρέσκα είναι και πολύ τραγανά, όταν θέλετε να τα απολαύσετε ωμά, τριμμένα ή ψιλοκομμένα σε σαλάτα. Είναι επίσης αυτά που θα επιλέξετε για βραστή ή σαλάτα στον ατμό.
3. Θυμηθείτε ότι τα μεγαλύτερα κολοκύθια είναι κατάλληλα για φούρνο (μπριάμ, ψητά), τηγάνι και κατσαρόλα (μαγειρεμένα μόνα τους ή με άλλα λαχανικά). Τριμμένα είναι ό,τι πρέπει για κολοκυθόπιτες.
4. Τα στρογγυλά κολοκυθάκια προτιμώνται από αρκετούς για να γίνουν γεμιστά, καθώς εκτός από γλυκά είναι και πολύ πιο εύκολα στο άδειασμα-γέμισμα.
5. Αποφύγετε τα πολύ μεγάλα κολοκύθια που μπορεί να περιέχουν ενοχλητικά πολλούς σπόρους.
Βρείτε τις πιο λαχταριστές συνταγές με κολοκυθάκια πατώντας εδώ.
Πολυτεχνείο: Στην ισραηλινή πρεσβεία η κεφαλή της πορείας – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Live ενημέρωση
Πετάει για τις ΗΠΑ ο Αντώνης Σαμαράς: Οι επαφές με την ομογένεια και οι επόμενες κινήσεις του
Ζιζέλ Πελικό: Στις 20 Δεκεμβρίου η απόφαση για τους 200 βιασμούς της με «ενορχηστρωτή» τον ίδιο της τον σύζυγο
Live Φινλανδία - Ελλάδα: Το τελευταίο ματς της Εθνικής για τον όμιλο του Nations League
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr