Συμβουλές και tips - Πώς να αρωματίσετε το βούτυρο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Το σπιτικό αρωματικό βούτυρο είναι μία μικρή, αλλά καθοριστική προσθήκη, που μπορεί να απογειώσει γευστικά πολλά σνακ και κυρίως πιάτα. Μπορείτε να το απολαύσετε σε σάντουιτς, καναπεδάκια, ζυμωτό ή φρυγανισμένο ψωμί, και να το χρησιμοποιήσετε για να συνοδεύσετε ψητά και στέικ φτιαγμένα στο σχαροτήγανο ή στη σχάρα. Ένα μικρό κομματάκι είναι αρκετό για να δώσει το μοναδικό του άρωμα και να προσθέσει πλούσια γεύση σε ζυμαρικά, κουσκούς, λαχανικά ατμού ή ριζότο.
Πώς γίνεται το αρωματικό βούτυρο σε 3 βήματα
1. Αρχικά, πριν ξεκινήσετε την παρασκευή και ανεξάρτητα από τη συνταγή που έχετε διαλέξει, αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου, ώστε να να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Στη συνέχεια, το δουλεύετε με ένα πιρούνι για να μαλακώσει και να αναμειχθεί ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά.
3. Του δίνετε κυλινδρικό σχήμα, το τυλίγετε με αντικολλητικό χαρτί και κατόπιν με αλουμινόχαρτο, και το διατηρείτε στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστείτε, το κόβετε σε ροδέλες ή το σερβίρετε σε μεγαλύτερο κομμάτι.
Συνταγή για βούτυρο με παρμεζάνα και βασιλικό
Υλικά: 250 γρ. ανάλατο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα • 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό • 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη • 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μικρό μίξερ και τα πολτοποιείτε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο μέχρι να πήξει. Τοποθετείτε το βούτυρο σ΄ ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχρτου και το τυλίγετε σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες και το βάζετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Διατηρείται 1 μήνα. Συνοδεύει όμορφα ζυμαρικά και ριζότο.
Συνταγή για βούτυρο πικάντικο με πιπεριά
Υλικά: 250 γρ. φρέσκο, αγελαδινό βούτυρο • 2 κόκκινες πιπεριές ψημένες • 3 σκελίδες σκόρδου • 1-2 σταγόνες ταμπάσκο • 3 ροδέλες πράσο ψιλοκομμένο •λίγη πάπρικα γλυκιά • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση: Κόβετε τις σκελίδες του σκόρδου στη μέση και αφαιρείτε το φύτρο. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιείτε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο μέχρι να πήξει. Τοποθετείτε το βούτυρο σ΄ ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχρτου και το τυλίγετε σε ρολό. Το φυλάτε στο ψυγείο ή την κατάψυξη (αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε άμεσα). Το βούτυρο αυτό μπορεί να συνοδέψει ψητά κρέατα.
Περισσότερες ιδέες για αρωματικό βούτυρο εδώ.
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr