Συμβουλές και tips - Αντί για φαρίνα: Πόσο μπέικιν πάουντερ ή σόδα θέλει το κοινό αλεύρι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Φτιάχνετε κέικ, αλλά μόλις ανακαλύψατε ότι τέλειωσε η «φαρίνα», δηλαδή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, καθώς έχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά; Εντάξει, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Χρησιμοποιήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, προσθέτοντας εσείς τη διογκωτική ύλη, που θα επιτρέψει στη ζύμη να φουσκώσει. Δηλαδή συμπληρώστε μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα, που προφανώς δεν θα αναφέρονται στη συνταγή.
Πόσο μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα θέλει το αλεύρι
Η μέση αναλογία που ισχύει για κάθε 500 γρ. (μισό κιλό) αλεύρι είναι είτε 3-3½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (περίπου 20 γρ.) ή 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (10 γρ.) μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμού λεμονιού ή πορτοκαλιού, καθώς η σόδα χρειάζεται και κάτι όξινο για να «λειτουργήσει».
> Δείτε επίσης: Το κόλπο για να φτιάξετε ζάχαρη άχνη στη στιγμή
Οδική ασφάλεια: Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων – Πώς θα λειτουργούν οι 1.388 κάμερες στους δρόμους της Αττικής
Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών: Πού θα πέσει πολύ νερό και πού χιόνια - Σε επιφυλακή οι αρχές
Βέφα Αλεξιάδου: Ο λόγος που η κηδεία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο - Ούτε ένα σχόλιο από την Ελένη Μενεγάκη
Ανησυχητική έρευνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση από τις φωτιές συνδέεται με 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr