Συμβουλές και tips - Αντί για φαρίνα: Πόσο μπέικιν πάουντερ ή σόδα θέλει το κοινό αλεύρι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Φτιάχνετε κέικ, αλλά μόλις ανακαλύψατε ότι τέλειωσε η «φαρίνα», δηλαδή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, καθώς έχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά; Εντάξει, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Χρησιμοποιήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, προσθέτοντας εσείς τη διογκωτική ύλη, που θα επιτρέψει στη ζύμη να φουσκώσει. Δηλαδή συμπληρώστε μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα, που προφανώς δεν θα αναφέρονται στη συνταγή.
Πόσο μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα θέλει το αλεύρι
Η μέση αναλογία που ισχύει για κάθε 500 γρ. (μισό κιλό) αλεύρι είναι είτε 3-3½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (περίπου 20 γρ.) ή 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (10 γρ.) μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμού λεμονιού ή πορτοκαλιού, καθώς η σόδα χρειάζεται και κάτι όξινο για να «λειτουργήσει».
> Δείτε επίσης: Το κόλπο για να φτιάξετε ζάχαρη άχνη στη στιγμή
Ο γαλάζιος Ανεστίδης που μιλούσε με το Μαξίμου, η προεκλογική καμπάνια του Πλεύρη με εργαλείο τον Δούκα και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών που δεν μιλιούνται
Με δεσμεύσεις για προσλήψεις στο ΕΣΥ η κυβέρνηση το 2026 - Πόσοι έρχονται και πόσοι αποχώρησαν
Υπόθεση «Πελικό» στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε την σύζυγό του με άλλα 5 άτομα επί 13 χρόνια
Το τείχος προστασίας με «καπέλο» ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και τα μηνύματα ισχύος στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




