Συμβουλές και tips - Αντί για φαρίνα: Πόσο μπέικιν πάουντερ ή σόδα θέλει το κοινό αλεύρι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Φτιάχνετε κέικ, αλλά μόλις ανακαλύψατε ότι τέλειωσε η «φαρίνα», δηλαδή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, καθώς έχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά; Εντάξει, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Χρησιμοποιήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, προσθέτοντας εσείς τη διογκωτική ύλη, που θα επιτρέψει στη ζύμη να φουσκώσει. Δηλαδή συμπληρώστε μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα, που προφανώς δεν θα αναφέρονται στη συνταγή.
Πόσο μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα θέλει το αλεύρι
Η μέση αναλογία που ισχύει για κάθε 500 γρ. (μισό κιλό) αλεύρι είναι είτε 3-3½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (περίπου 20 γρ.) ή 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (10 γρ.) μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμού λεμονιού ή πορτοκαλιού, καθώς η σόδα χρειάζεται και κάτι όξινο για να «λειτουργήσει».
> Δείτε επίσης: Το κόλπο για να φτιάξετε ζάχαρη άχνη στη στιγμή
Γιατί οι σεισμολόγοι ασχολούνται με τα 2 Ρίχτερ στην Αγία Παρασκευή; Ο Γεράσιμος Χουλιάρας εξηγεί στο ethnos.gr
«Ήταν του πρώην Δημάρχου»: Κοινό μυστικό η δράση του κυκλώματος πολεοδόμων στη Χαλκιδική
Washington Post: Η Ουκρανία βοήθησε τους αντάρτες της Συρίας να ανατρέψουν τον Άσαντ
Instagram, Facebook, WhatsApp ακόμα υπολειτουργούν - Η ανακοίνωση της Meta
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr