Merci chef! Σπάνια βραδιά στο Αnnie Fine Cooking με δείπνο 8 χεριών από 2 Γαλλίδες και 2 Ελληνίδες σεφ
Το Who is Who των σεφ από τη Γαλλία που συνδημιουργούν με τις «δικές μας» Κωνσταντίνα Κασπαρίδου και Ντίνα Νικολάου στο γνωστό, μπιστρονομικό στέκι του Νέου Κόσμου, καθώς και το μενού-έκπληξη της Τρίτης 18 Μαρτίου.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋

Τέσσερις γυναίκες σεφ ενώνουν τις γνώσεις, την τεχνική και το ταλέντο τους για ένα μοναδικό δείπνο 8 χεριών αφιερωμένο στην ψαροφαγία, που πραγματοποιείται το βράδυ της Τρίτης 18 Μαρτίου στο εστιατόριο Annie Fine Cooking στον Νέο Κόσμο.
Ένα πολλά υποσχόμενο μενού έξι σταδίων πρόκειται να ξεδιπλωθεί κατά τη σπάνια βραδιά ελληνογαλλικής μαγειρικής σύμπραξης στο φημισμένο μπιστρονομικό στέκι της Μεναίχμου ως μέρος της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας. Μενού που εμπνέεται από τη θαλασσινή αλμύρα, συμμερίζεται τις αξίες της βιώσιμης αλιείας, αποπνέει φρεσκάδα και δημιουργικότητα και υπογράφεται από τέσσερις αναγνωρισμένες σεφ, δύο Γαλλίδες και δύο Ελληνίδες. Πρόκειται για τις Eulalie Rus, Ophelie Bares, Ντίνα Νικολάου και Κωνσταντίνα Κασπαρίδου (σεφ του εστιατορίου Annie Fine Cooking). Και ενώ μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ούτε η δημοφιλής σεφ και τηλεπαρουσιάστρια μαγειρικών εκπομπών Ντίνα Νικολάου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Evi Evane στο Παρίσι και πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία, ούτε η ταλαντούχα Κωνσταντίνα Κασπαρίδου, που κάνει τα καθημερινά μαγειρικά της θαύματα στην κουζίνα του Annie, ας φωτίσουμε λίγο το επαγγελματικό προφίλ των δυο Γαλλίδων καλεσμένων.
Το Who is Who των σεφ από τη Γαλλία
H Ophelie Bares είναι σεφ ζαχαροπλάστισσα, ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου Encore – Atelier Baho, παθιασμένη με τη φωτογραφία και την τέχνη του σερβιρίσματος από πολύ μικρή ηλικία. Θήτευσε σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία (Ritz, Shangri La Paris, Cheval Blanc πλάι στον Yannick Alleno). Εργάστηκε ακόμη ως πάστρι σεφ στο ξενοδοχείο Auberge du jeu de Paume, που το 2014 απέσπασε 2 Αστέρια Michelin. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στη γαλλική, γαστρονομική, τηλεοπτική εκπομπή «Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος ζαχαροπλάστης», αναδείχθηκε καλύτερη ζαχαροπλάστισσα του 2014 από το γαλλικό περιοδικό «Le Chef» και «Ταλέντο της Χρονιάς» το 2023 από τον διεθνή γαστρονομικό και τουριστικό οδηγό «La Liste».
H Eulalie Rus γύρισε την πλάτη στo νομικό κλάδο και εγκατέλειψε μια καριέρα στον ασφαλιστικό τομέα, για να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε από μικρή: τη θάλασσα και τα ψάρια. Τον Ιούλιο του 2018 ίδρυσε την εταιρία «Eulalie poissons & produits de la mer» που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας στις θάλασσες της Νοτιοανατολικής Γαλλίας. Το 2023 της απονεμήθηκε ο γαλλικός τίτλος MOF (Meilleur Ouvrier de France) για τον τομέα της αλιείας, μια από τις πλέον υψηλού κύρους διακρίσεις στη Γαλλία για επαγγελματίες.
Μενού με θαλασσινή αύρα
Με έμπνευση από τις γαστρονομικές τους ρίζες, δημιουργική, μεσογειακή ματιά και δέσμευση για σεβασμό στη βιώσιμη αλιεία, οι τέσσερις γυναίκες σεφ ενορχηστρώνουν ένα μενού, που παντρεύει φρέσκα ψαρικά (και ξενικά είδη, όπως επιτάσσουν οι καιροί), θαλασσινά και εκλεκτά προϊόντα της αλμύρας με τα άγρια χόρτα, τα μυρωδικά και τα βότανα. Συγκεκριμένα, όσοι και όσες βρεθούν σήμερα το βράδυ στον όμορφο χώρο του Annie Fine Cooking κατά την ιδιαίτερη γαστρονομική βραδιά, θα απολαύσουν:
- Τηγανητή πατάτα με ταραμά και χαβιάρι
- Carpaccio κέφαλου με άρτυμα αντσούγιας, φρέσκο τυρί και αυγοτάραχο
- Κριθαρότο χταποδιού με κρέμα αρωματικών χόρτων και κονφί ελιάς
- Λεοντόψαρο φρικασέ με άγρια χόρτα και μυρωδικά
- Chouquette (Σου) με κρέμα από τρία βότανα
- Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό θυμάρι
Κόστος: 55€ (χωρίς κρασί)
Κρατήσεις: Στο 210 9213690 ή ηλεκτρονικά εδώ
Χάος σε Μιανμάρ και Μπανγκόκ από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ: Κατέρρευσαν γέφυρες και κτίρια - Φόβοι για εκατόμβη νεκρών
Το νέο μισθολόγιο των ένστολων μετά τις αυξήσεις – Τι θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις Δένδια
Δεν ξεχωρίζεις ποιος είναι ποιος - Το εκπληκτικό κέρινο ομοίωμα του Εμπαπέ στο Μουσείο Μαντάμ Τισό
Ο Τριαντόπουλος στην προανακριτική οι 11 αντάρτες της ΝΔ, η αλλαγή εν πτήσει και τα αγγούρια του χειμώνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr