Το πασχαλινό φαγοπότι είναι μακράν το πιο παρατεταμένο της χρονιάς, αφού το τσιμπολόγημα αρχίζει από νωρίς το μεσημέρι, καθώς οικογένεια και φίλοι μαζεύονται γύρω απ' το πασχαλινό τραπέζι περιμένοντας το αρνί να εμφανιστεί. Λαμπρόψωμο, κοκορέτσι, γαρδουμπίτσες και άλλα μεζεκλίκια θα κρατήσουν την καλύτερη παρέα στην παρέα μέχρι να ...μπούμε στο ψητό.Συνταγή για γαρδουμπάκια λαδορίγανηΜπαίνουν στο φούρνο, ροδοκοκκινίζουν και με το που εμφανίζονται στο πασχαλινό τραπέζι, γίνονται ανάρπαστα. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε πατώντας εδώ.Συνταγή για λαμπρόψωμοΈνα γιορτινό ψωμί με γλυκάνισο και σουσάμι όπς ταιριάζει στο πιο λαμπρό τραπέζι της χρονιάς. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.Συνταγή για αλμυρό τσουρέκι γεμιστό με τυριάΕνας πραγματικός πειρασμός που πολλοί θα προσπαθήσουν να απαρνηθούν για χάρη της γαρδούμπας, αλλά λίγοι θα τα καταφέρουν. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.Συνταγή για θρακιώτικο τζιγεροσαρμάΤα τζιγέρια είναι τα εντόσθια στη θρακιώτικη διάλεκτο και ο τζιγεροσαρμάς είναι το παραδοσιακό πιάτο της Θράκης που δεν λείπει από το πασχαλινό τραπέζι. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το τύλιγμα με την μπόλια ή «σκέπη», που κρατάει τη γέμιση ζουμερή και παράλληλα δίνει και την απαραίτητη γεύση. Η συνταγή αυτή είναι της μητέρας του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα από το Αρχείο Έθνος/EatMe. Για να τη δείτε πατήστε εδώΣυνταγή για γιορτινή αυγόπιτα με σπανάκιΑυτή η παραδοσιακή πίτα της ιταλικής κουζίνας, που προέρχεται από την περιοχή της Λιγουρίας, είναι πεντανόστιμη και πολύ εντυπωσιακή. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ.Συνταγή για γιομίδιαΤα γιομίδια είναι πασχαλινά μεζεδάκια που φτιάχνονται με αρνίσια εντόσθια σε διάφορες παραλλαγές ανά την Ελλάδα, κυρίως την Κεντρική και τη Βόρεια. Δείτε τη συνταγή τους πατώντας εδώ.Συνταγή για κοκορέτσιΟ «βασιλιάς» του ρουμελιώτικου Πάσχα που κατέκτησε όλη την Ελλάδα, σπάνια λείπει από το τραπέζι της Λαμπρης. Κρατάει συντροφιά στον ψήστη και την παρέα μέχρι να βγει το αρνάκι. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.