Three Cents: Παιχνίδια με τις μπουρμπουλήθρες
Τρεις νέες αφίξεις στην οικογένεια των premium ελληνικών αναψυκτικών που έλυσαν τα χέρια των bartenders και, λειτουργώντας εξαιρετικά τόσο σε cocktails όσο και μόνα τους, ξεπέρασαν τα σύνορα.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Πάντα έβρισκα πολύ γοητευτικές τις μπουρμπουλήθρες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια των ποτών και σκάνε σαν μικροσκοπικά πυροτεχνήματα· μου άρεσε το ευχάριστο γαργάλημα στον ουρανίσκο και η αίσθηση δροσιάς που αφήνουν στο στόμα. Κι όταν μιλάμε για τα Three Cents, τα οποία δημιούργησαν στις αρχές του 2014 ο Δημήτρης Νταφόπουλος, ο Γιώργος Τσιρίκος, ο Γιώργος Μπάγκος και ο Βασίλης Καλαντζής, μιλάμε για πολλές μπουμπουλήθρες – τα αναψυκτικά/mixers τους είναι εξαιρετικά για long drinks, όπου το ανθρακικό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πίνονται πολύ ευχάριστα και σκέτα.
Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Δημήτρης Νταφόπουλος και ο Γιώργος Μπάγκος δούλευαν μαζί στο μπαρ Dos Agaves. Τότε ακόμα, καθώς η grapefruit soda, απαραίτητη για το μεξικάνικο cocktail Paloma, δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά, την έφτιαχναν μόνοι τους. Κάποια στιγμή σκέφτηκαν να την εμφιαλώσουν. Σε μια κουβέντα με τον φίλο τους, επίσης bartender, Γιώργο Τσιρίκο, μοιράστηκαν τον προβληματισμό τους για την έλλειψη κάποιων αναψυκτικών που θα έκαναν τη ζωή, τη δική τους αλλά και των συναδέλφων τους, πιο εύκολη. Στην ομάδα λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Βασίλης Καλαντζής και κάπως έτσι γεννήθηκαν τα Three Cents. Για το όνομά τους άντλησαν έμπνευση από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και τα τότε διάσημα soda bars στην Αμερική, που σέρβιραν ανθρακούχο νερό με δύο cents, το λεγόμενο «two cents plain» – όταν του πρόσθεταν κάποιο σιρόπι για να του δώσουν άρωμα, η τιμή ανέβαινε στα τρία cents.
Τα Three Cents βασίζονται στο μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης και σε φυσικά υλικά. Δεν περιέχουν χρωστικές ουσίες, τεχνητά αρώματα και συντηρητικά. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους έχουν ελληνική κατά βάση προέλευση και το μεγάλο μυστικό βρίσκεται στην ανθράκωση: κατά την παραγωγή τους ασκείται μεγάλη πίεση, για να μπορεί να διατηρείται ανέπαφο το ανθρακικό. Στο πορτφόλιο της εταιρείας, εκτός από τους επτά κωδικούς που διέθετε μέχρι σήμερα –Two Cents Plain (Soda Water), Pink Grapefruit Soda (με ροζ γκρέιπφρουτ), Ginger Beer, Gentlemen’s Soda (με περγαμόντο και μανταρίνι), Tonic Water, Lemon Tonic και Aegean Tonic (με βότανα και εσπεριδοειδή της Μεσογείου, φυσική κινίνη και αγγούρι)–, ήρθαν να προστεθούν και τρεις νέοι: μια Cherry Soda, μια Sparkling Lemonade και ένα Dry Tonic. «Η Cherry Soda ήταν να βγει από την αρχή, όμως λόγω προβλημάτων με τους προμηθευτές καθυστερήσαμε», μου αναφέρει ο Δημήτρης δίνοντάς τη μου να τη δοκιμάσω. Η γεύση του κερασιού βγαίνει με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο, ενώ στην επίγευση κυριαρχεί το πικραμύγδαλο. «Η έμπνευση για τη Sparkling Lemonade έρχεται από την γκαζόζα που πίναμε μικροί τα καλοκαιρία, ενώ το Dry Tonic ακολουθεί τις τάσεις της εποχής μας και έχει λιγότερη ζάχαρη, αναζωογονητική πικράδα και φυσικά αρώματα εσπεριδοειδών», συμπληρώνει.
Από τον Βασίλη Δημαρά
Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
H εκλογή Τραμπ «πιέζει» το ευρώ: Ένας εμπορικός πόλεμος Ευρώπης-ΗΠΑ θα φέρει αναταράξεις - Τι προβλέπουν αναλυτές
Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Μια γυναικοκτονία κάθε 10 λεπτά - Τα σοκαριστικά στοιχεία
Επίδομα θέρμανσης: Βροχή αιτήσεων σε 12 μέρες - Πότε κλείνει η πλατφόρμα
Η συγκινητική έκπληξη στον Μανούσο Μανουσάκη λίγους μήνες πριν πεθάνει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr