Συνταγή: Σαλάτα μεσκλάν με ψητό μαστέλο, ψητά καρύδια και βινεγκρέτ μελιού
Ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μας δίνει την συνταγή για αυτή την πλούσια, δροσερή σαλάτα - εμείς βάζουμε πλάι της ένα ροζέ κρασί.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Το mesclun (μεσκλέν, γνωστό κι ως μεσκλάν) είναι ένα μείγμα τρυφερών φύλλων από πέντε τουλάχιστον διαφορετικές ποικιλίες λαχανικών και χορταρικών, όπως τα παντζαρόφυλλα, η ρόκα, το σπανάκι, η μιζούνα, το τατσόι κι ίσως κάποια πιο αρωματικά χόρτα. Ο executive chef του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη και του beach restaurant Krabo στο Καβούρι μας προτείνει να το συνδυάσουμε με σταφύλια, καρύδια και ψητό μαστέλο.
Σαλάτα μεσκλάν με ψητό μαστέλο, ψητά καρύδια και βινεγκρέτ μελιού
Χρόνος: 20 λεπτά
Εύκολη
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
300 γρ. σαλάτα μεσκλάν
100 γρ. καρύδια
100 γρ. σταφύλια, κομμένα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια τους
200 γρ. αγελαδινό μαστέλο Χίου
Για τη βινεγκρέτ
15 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
30 γρ. θυμαρίσιο μέλι
100 ml ελαιόλαδο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τη σαλάτα. Κόβουμε το μαστέλο σε φέτες, το ψήνουμε και στη συνέχεια το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια. Αναμειγνύουμε τη σαλάτα με τα υπόλοιπα υλικά και την σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω το ψητό μαστέλο.
Συνδυάστε την με ένα ροζέ
Το μεσκλάν, το τυρί και το dressing γλυκίζουν, τα ψητά καρύδια θα δώσουν νότες καμένου, οπότε αναζητούμε ένα κρασί με σώμα, στρογγυλές τανίνες και ανεπαίσθητη γλύκα. Παράδειγμα: Οινάνθη, Γιώργος Λαφαζάνης Οινοποιητική.
Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα αποτελέσματα στο 20% της ενσωμάτωσης – Προβάδισμα Φάμελλου, δεύτερος ο Πολάκης
Τροχαίο στο Αγρίνιο: Το ξέσπασμα της μητέρας της Χαριτίνης και του Άκη - «Δεν υπάρχει τίποτα, είμαστε αποτελειωμένοι»
Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μείωσης του ΦΠΑ
Οι Ουκρανοί δημοσίευσαν φωτογραφίες με θραύσματα του νέου υπερηχητικού πυραύλου της Ρωσίας - «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr