Mataroa: Όλη η Μεσόγειος σ’ ένα μπουκάλι
Λεβάντα από τη Γαλλία, χαμομήλι από την Κύπρο, μανταρίνι από το Μαρόκο, μαστίχα από την Ελλάδα, ρίζα Ίριδας από την Ιταλία και πορτοκάλι από την Ισπανία...🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
![](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/b434f0f3-e06c-468c-9d6e-19edd62b74ef.jpg)
Μπορούν να χωρέσουν όλα τα αρώματα της Μεσογείου σε ένα μπουκάλι; Μπορούν. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο στόχος της ποτοποιίας-αποσταγματοποιίας Μελισσανίδη που δημιούργησε το Mataroa. Το νέο αυτό ελληνικό dry gin, το οποίο δανείστηκε το όνομά του από ένα νεοζηλανδέζικο πλοίο που πραγματοποίησε δύο πολύ σημαντικά ταξίδια στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, «μεταφέρει» στην μπλε φιάλη του δώδεκα βοτανικά συστατικά από διάφορες χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. Έχει πλούσιο, γοητευτικό άρωμα με έντονες νότες μαστίχας, λεβάντας, κόλιανδρου και λεμονιού. Μπορεί να σταθεί μόνο του με λίγο πάγο, αλλά συνδυάζεται όμορφα και με κάποιο ουδέτερο tonic. Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.
Από τον Βασίλη Δημαρά
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
![cover-final.jpg cover-final.jpg](/sites/default/files/styles/portrait_large/public/images/2019/08/cover-final.jpg?itok=fE_Ilpeu)
Φωτιά στη Σταμάτα: Καταγγελία για εμπρηστή ντυμένο πυροσβέστη - Ενεργά μέτωπα σε Ζάκυνθο και Δίστομο
Ζάκυνθος: Διασκέδαζαν σε πανηγύρι ενώ η φωτιά μαινόταν - Δείτε βίντεο
Ανεβαίνει από σήμερα η τιμή του καφέ - Στο 24% ΦΠΑ για κατανάλωση σε καφετέρια
Αθήνα 1896: Αναμνήσεις ενός αθλητή - Η αμερικανοποίηση των Ελλήνων, βουτιά στη ρετσίνα και στα παγωμένα νερά του Πειραιά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr