3 εύκολα και γρήγορα ορεκτικά για το κυριακάτικο τραπέζι
Νόστιμες πρώτες μπουκιές για το καλωσόρισμα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ένας δροσερός συνδυασμός ντομάτας με πιπεριά, ελιές μαρινάτες με φρέσκια ρίγανη και θυμάρι κι ένα νόστιμο ντιπ με γιαούρτι, φέτα και σπανάκι σ΄ένα πλατό για την... όρεξη που φτιάχνεται χωρίς κόπο.
► Ντομάτες με πιπεριές και μυρωδικά
Για 4 μερίδες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- από 4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένα μαϊντανό και δυόσμο
- αλάτι
Ανακατέψτε όλα τα υλικά λίγο πριν τα σερβίρετε.
► Μαριναρισμένες ελιές
Για 4 μερίδες
- 150 γρ. ελιές θρούμπες
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- από 3-4 κλωναράκια ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και θυμάρι
- ελαιόλαδο
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις ελιές με το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
► Γιαούρτι με σπανάκι και φέτα
Για 4 μερίδες
- 300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι
- 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- λίγο αλάτι
- ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Βάλτε το σπανάκι σε ένα ρηχό σκεύος ή τηγάνι με 3-4 κουταλιές νερό και αφήστε το σε μέτρια ένταση στην εστία μέχρι να μαραθεί. Στραγγίστε το και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε στον κάδο του μπλέντερ το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε τα.
Σερβίρετε στο μπολ και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: eatme Ιανουαρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr