Κρασί και φαγητό: Μια βραδιά αφιερωμένη στο Κτήμα Τσέλεπου
Το Ζinglee συνεχίζει τα οινο-γευστικά του ταξίδια κι αυτή τη φορά φωτίζει ένα πολύ γνωστό οινοποιείο της Πελοποννήσου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου το εστιατορίο Zinglee υποδέχεται το Κτήμα Τσέλεπου. Η οινολογός του κτήματος Αγγελική Τουτουζή θα φωτίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους από το οροπέδιο της Μαντινείας στο Κούτσι της Νεμέας, κι από το Μοσχοφίλερο, στην ανάδειξη του πολυδυναμικού χαρακτήρα του οποίου συνέβαλλε ιδιαίτερα το οινοποιείο του Γιάννη Τσέλεπου, στο χαρισματικό, ταυτισμένο με τον πελοποννησιακό αμπελώνα, Αγιωργίτικο.
Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι το αφρώδες Amalia Brut (Μοσχοφίλερο) που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο και το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά ως απεριτίφ, η αρωματική και πολύ δημοφιλής Μελισσόπετρα (Gewurztraminer), το Gris de nuit (Μοσχοφίλερο) και το Δρυόπη Reserve (Αγιωργίτικο), συνδυασμένα με τα πιάτα που έχει ετοιμάσει ειδικά για τη βραδιά η κουζίνα του εστιατορίου της Τσακάλωφ ‒ φρέσκα μύδια αχνιστά με μουστάρδα και μελισσόχορτο, ζεστή πατατοσαλάτα με σύγκλινο Μάνης, φιλέτο μόσχου με πατάτες gratin dauphinoises, baby καρότα και σάλτσα από κόκκινο κρασί και πάβλοβα με κρέμα λεμονιού και σάλτσα από κόκκινα φρούτα. Το κόστος συμμετοχής στο pairing κρασιού-φαγητού είναι € 35 ανά άτομο.
Zinglee Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, Αθήνα, 2103608591. Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
«Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr