Ελλάδα|21.04.2020 09:04

Αναχωρούν από την Μυτιλήνη για την ενδοχώρα 1.500 πρόσφυγες λόγω κορονοϊού

Newsroom

Με ναυλωμένο πλοίο  μέχρι το τέλος της βσομάδας αναμένεται να αποχωρήσουν από την Μυτιλήνη περίπου 1.500 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πρόκειται για αιτούντες άσυλο και μετανάστες που κινδυνεύουν άμεσα από επιπλοκές της νόσου του κορονοιού και οι οποίοι θα στεγαστούν σε δομές φιλοξενίας που νοικιάστηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η μετακίνηση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα-σύμφωνα με το stoni.gr-το ερχόμενο Σαββάτο 25 Απριλίου με ειδικά ναυλωμένο πλοίο από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Την είδηση ανακοίνωσε χθες στη δημοτική αρχή Μυτιλήνης ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Αναχώρησαν για Γερμανία 50 ανήλικοι πρόσφυγες

Στο μεταξύ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την αναχώρηση 50 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων για τη Γερμανία, βρέθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα είναι μία πολύ συγκινητική μέρα, καθώς 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχωρούν από την Ελλάδα για να βρουν ένα νέο σπίτι στη Γερμανία», δήλωσε ο πρωθπουργός και πρόσθεσε:

«Εδώ και πολλούς μήνες η Ελληνική Κυβέρνηση αγωνίζεται για να ευαισθητοποιήσει τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν την πατρίδα μας, ώστε περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, νέα παιδιά τα οποία ξέφυγαν από τον πόλεμο, από την καταδίωξη, να μπορούν να βρουν νέες οικογένειες και να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους. Και χαίρομαι που, ξεκινώντας από το Λουξεμβούργο και από τη Γερμανία, το πρόγραμμα αυτό αρχίζει επιτέλους να υλοποιείται.

Εκτιμούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες παραπάνω από 1.500 παιδιά θα καταφέρουν να φύγουν από την Ελλάδα και να βρουν μία νέα οικογένεια σε Ευρωπαϊκές χώρες. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τη Γερμανική Κυβέρνηση που στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα ουσιαστικό μήνυμα αλληλεγγύης. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης που, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα, πιστεύω ότι θα ακουστεί ολοένα και περισσότερο.

Η Ελλάδα, με μεγάλη ευαισθησία, θα εξακολουθεί να φροντίζει όλους τους κατατρεγμένους οι οποίοι φτάνουν στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, όμως, έχει και μία υποχρέωση να φυλάει και να προστατεύει τα σύνορά της. Έχουμε αποδείξει ως χώρα ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο».

πλοίοπρόσφυγεςΜυτιλήνηΚορονοϊός