Ελλάδα|21.04.2020 17:38

Παρασκευάς Φορολογάς: Οταν η καραντίνα γεννά έξυπνα, δημιουργικά πρότζεκτ

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Το εγχείρημα του Κωνσταντίνου Ράικου αποτελεί την άλλη όψη της καραντίνας. Μία όψη φωτεινή. Ο 35χρονος γνωρίζει καλά τι θα πει εγκλεισμός, αφού το 2017 χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περισσότερους από 10 μήνες σε αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον δίνοντας τη δική του μάχη με τον καρκίνο. Ο κορονοϊός τον έβαλε τρία χρόνια μετά ξανά σε καραντίνα. Ο Κωνσταντίνος, ωστόσο, είδε τον εγκλεισμό ως μία ευκαιρία να γεννήσει ιδέες.

Έτσι, επινόησε μία περσόνα. Τον Παρασκευά Φορολογά. Πρόκειται για ένα νέο project, το οποίο είναι γέννημα της καραντίνας. «Πρόκειται στην ουσία για ένα ψηφιακό λογιστικό γραφείο αποκλειστικά για Φυσικά Πρόσωπα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες από εμάς να εκτελούμε όλες τις βασικές λογιστικές μας υποχρεώσεις, όπως η ετήσια Δήλωση Εισοδήματος. Κατά τη διάρκεια της προσωπικής μου καραντίνας το 2017 αντιλήφθηκα τη δύναμη της ψηφιακής διαχείρισης των οικονομικών του αλλά και των επιχειρήσεών του.

Τότε ξεκίνησε να πλάθεται στο μυαλό μου για πρώτη φορά ο λογιστής Παρασκευάς από την Τρίπολη. Τρία χρόνια μετά, σε μια παρόμοια κατάσταση κατάφερα να τον εξελίξω και να του δώσει ζωή! Πλέον μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Παρασκευά Φορολογά paraskevasforologas.gr και να του στείλετε όλες σας τις απορίες», λέει στο ethnos.gr ο Κωνσταντίνος Ράικος.

Η ζωή του

Ο Κωνσταντίνος διαγνώστηκε με καρκίνο το 2017, σε ηλικία 31 ετών. Τότε ήταν που έζησε την παρατεταμένη καραντίνα. Δεν το έβαλε, όμως, ούτε στιγμή κάτω. Ακόμα και η νοσηλεία του έγινε για εκείνον πηγή έμπνευσης. Έτσι, καινοτόμησε μέσα από το νοσοκομείο: «Επειδή ήμουν για πάρα πολλές ώρες μέσα σε ένα νοσοκομείο για τις χημειοθεραπείες διαπίστωσα ότι έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να παρακολουθώ την εξέλιξη των επιχειρήσεων στις οποίες είμαι στέλεχος. Έτσι, έφτιαξα μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που μου επέτρεπε να βλέπω ό,τι ώρα θέλω τι φόρο θα πληρώσει η επιχείρηση, το κόστος μισθοδοσίας και πολλά άλλα στοιχεία. Την εφαρμογή αυτή τη λανσάραμε στη συνέχεια στην αγορά και το 2019 καταφέραμε να έχει ανάπτυξη 400%. Σήμερα τη χρειάζεται, λόγω της καραντίνας από την πανδημία, πλήθος κόσμου που θέλει να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη από το σπίτι του».

Ο Κωνσταντίνος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «KRS Group», είναι σήμερα και πάλι σε καραντίνα για τον κορονοιό. Παίρνει όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. «Είχα πάρει ένα φάρμακο, το οποίο με έχει κάνει εξαιρετικά ευαίσθητο στη λοίμωξη των πνευμόνων. Αυτοί που κάνουν χημειοθεραπείες είναι ούτως ή άλλως πιο ευάλωτοι. Κολλάς πιο εύκολα τον ιό. Ο οργανισμός μου είναι ταλαιπωρημένος και δεν ρισκάρω. Κάθομαι στο σπίτι μου και δουλεύω. Δουλεύω πολλές ώρες».

Για αυτούς που δεν πειθαρχούν στα μέτρα αυτοπεριορισμού για τον περιορισμό της πανδημίας λέει: «Θεωρώ ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που μας λείπει στην καραντίνα είναι οι άνθρωποι. Ας παραδεχτούμε ότι δεν μας λείπει το έξω. Οι άνθρωποι μας λείπουν. Ας δείξουμε αγάπη και σεβασμό στους ανθρώπους.  Αυτό που βλέπω είναι ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μείνουν με τον εαυτό τους και με τις επιλογές τους. Γι΄ αυτό δεν μπορούν να κάτσουν στο σπίτι μόνοι τους ή με τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει».

φορολογίακαραντίναproject