Ελλάδα|22.04.2020 17:41

Ξενοδόχος στο Κρανίδι: Η υπάλληλος δούλευε και σε σπίτια και εδώ

Newsroom

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Γαλαξίας» στο Κρανίδι, Δόμνα Τορτοπίδου, μίλησε στην εκπομπή Open Ελλάδα και τους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά και τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορονοϊού σε δομή μεταναστών. 

«Δεν ήρθε κόσμος τον Απρίλιο», ξεκαθαρίζει η κυρία Τορτοπίδου για να προσθέσει αμέσως μετά: «Η τοπική κοινωνία είχε από την αρχή κρούσματα, από τις 6 Μαρτίου είχε κρούσμα η περιοχή μας».

Σύμφωνα με την ίδια, Ελληνας που μένει στην περιοχή αλλά πηγαινοέρχεται στην Αμερική νόσησε με υψηλό πυρετό και πήγε κατευθείαν στην Αθήνα, του έγιναν οι εξετάσεις και βγήκε θετικός. Το είχε αρχικά διαψεύσει ο δήμαρχος της περιοχής αλλά στη συνέχεια το επιβεβαίωσε γιατί έμαθε ότι ήταν από την περιοχή. «Δεν μπορώ να πω αν μετέφερε ο άνθρωπος τον ιό στη δομή, αλλά είχαμε κρούσματα από τις 6 Μαρτίου στην περιοχή». 

«Δεν γνωρίζω τι έγινε. Δεν ξέρω αν ιχνηλατήθηκαν. Ο κόσμος πάντως λέει ότι έβγαιναν έξω», αναφέρει η ξενοδόχος και προσθέτει ότι ο ΕΟΔΥ είχε έρθει και έκανε ελέγχους. «Εκαναν σεμινάρια, γράφαμε τη λέξη καραντίνα, είχαν κάνει όλες τις ενέργειες. Απλά έτυχε, τι να πω; Ξεκίνησε από υπάλληλό μου. Δούλευε εδώ τέσσερις ημέρες την εβδομάδα εδώ. Ακούω από άλλους ότι δούλευε σε σπίτια. Πρώτα, διέμενε Αθήνα, τα τελευταία χρόνια μετακόμισε εδώ. Αλλοι λένε ότι πήγαινε Αθήνα, δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει», επαναλαμβάνει. 

μετανάστεςΚρανίδιΚορονοϊός