Ελλάδα|15.12.2018 20:32

Ο έρωτας μέσω facebook την οδήγησε σε διαμέρισμα κολαστήριο

Ευλαμπία Ρέβη

Μία απίστευτη ιστορία ενός έρωτα που άνθισε μέσω Facebook και κατέληξε σε κολαστήριο για μία 43χρονη Βουλγάρα που ζούσε στην Ελλάδα ήρθε σήμερα στο φως μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 43χρονη θέλησε να γνωρίσει από κοντά τον διαδικτυακό της φίλο με τον οποίο μιλούσαν καιρό και είχαν έρθει πολύ κοντά. Έτσι ταξίδεψε στη Βουλγαρία και από εκεί βρέθηκε στο Κίελο, την πρωτεύουσα του κρατιδίου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας.

Ο 32χρονος Βούλγαρος, όμως, είχε άλλα σχέδια καθώς η ζωή της 43χρονης έμελλε να μετατραπεί στον απόλυτο εφιάλτη. Τη φυλάκισε σε ένα διαμέρισμα και την κακοποιούσε σχεδόν καθημερινά. Με ένα της τέχνασμα η γυναίκα κατάφερε να τον πείσει να καλέσει την 24χρονη κόρη της που ζει στην Ελλάδα δήθεν για να της ζητήσει χρήματα. Η 43χρονη αποκάλυψε στο παιδί της όλα όσα της είχαν συμβεί και έτσι η κόρη της κατήγγειλε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το απίστευτο περιστατικό. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι η 43χρονη έπεισε τον ομοεθνή της ότι η κόρη της δεν μιλά Βουλγάρικα γιατί έχει γεννηθεί στην Ελλάδα με εκείνον να μην καταλαβαίνει τι έλεγαν οι δύο γυναίκες, αφού μιλούσαν μόνο στα Ελληνικά.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα του δράστη από τις δύο επόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες του θύματος με την κόρη της και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για την απελευθέρωση της 43χρονης. Όλα αυτά έγιναν με την καθοδήγηση των υπευθύνων της υπόθεσης που ζήτησαν από την κόρη να πει στη μητέρα της να της δώσει όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορούσε σχετικά με το τι έβλεπε έξω από το παράθυρο του διαμερίσματος-κολαστηρίου. Η 43χρονη περιέγραψε τα πάντα δίνοντας ακόμη και την περιγραφή ενός χαρακτηριστικού αγάλματος και με τη βοήθεια του Google Maps οι αστυνομικοί μπόρεσαν να βρουν την ακριβή τοποθεσία.

Όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ενημερώθηκαν οι γερμανικές αρχές, οι οποίες την 21 Νοεμβρίου 2018 συνέλαβαν τον δράστη και απελευθέρωσαν την παθούσα, η οποία φιλοξενείται προσωρινά σε κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας και δρομολογείται η επιστροφή της στη χώρα μας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τον 32χρονο να αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και κακοποίησης. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο 32χρονος να ήθελε να εξωθήσει τη 43χρονη στην πορνεία.