Ελλάδα|16.12.2018 10:34

Μάτι: Πώς το τελευταίο θύμα έσωσε τον εγγονό του από τις πύρινες φλόγες

Newsroom

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Μάτι. Κι αυτό γιατί περίπου έξι μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά, ένα ακόμη άτομο υπέκυψε στα τραύματά του ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων στους 100. 

Το πιο πρόσφατο θύμα της φωτιάς στο Μάτι ήταν ένας 73χρονος εγκαυματίας, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Οι γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου αντιμετώπιζαν τον 73χρονο ως έναν «ήρωα». Κι αυτό γιατί πέρα από τη μάχη που έδινε ο ηλικιωμένος επί μήνες στο νοσοκομείο, στις 23 Ιουλίου 2018 (την ημέρα δηλαδή της πυρκαγιάς) ο ίδιος κατάφερε να σώσει το 10χρονο εγγόνι του από τις φλόγες. 

Το απόγευμα εκείνης της Δευτέρας, ο 73χρονος βρισκόταν με τη σύζυγο και τα εγγόνια του στο Μάτι. Την ώρα που η φονική πυρκαγιά πλησίασε το σπίτι του, ο ηλικιωμένος προστάτευσε με το σώμα του τον εγγονό του και τον έσωσε από τις φλόγες. 

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, και η σύζυγος του άτυχου 73χρονου νοσηλεύεται δστο νοσοκομείο, καθώς ήταν και αυτή μία από τους εκατοντάδες τραυματίες που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα.

πυρκαγιάΜάτι